У юридичній академії Ківалова перенесли сесію й активно готуються до виборів

Понеділок, 3 червня 2019, 15:44

У національному університеті "Одеська юридична академія", президентом якої є народний депутат Сергій Ківалов, готуються до виборів та залучають до процесу студентів. Про це йдеться в статті "Кріпаки чи юристи? Як у Ківалова студентів на виборах використовують".

Як відомо, у виші спочатку перенесли сесію з червня на липень. Це означає, що день виборів студенти повинні будуть провести в Одесі. В університеті співпадіння дат називають збігом і пояснюють перенесення сесії технічними причинами.

Однак за результатами зустрічі президента Ківалова зі студентами іспити вирішили взагалі відмінити, а бали здебільшого поставити автоматом.

"Іспити будуть такі, якщо їх так назвати – як ви протягом року вчилися, такі оцінки ви й отримаєте. Той, у кого 3, і скаже "Ні, я хочу 5", тоді здає повністю іспити", - запропонував нардеп студентам.

Разом із тим в академії для чогось почали збирати дані про місце реєстрації студентів.

"Терміново всім старостам, усіх курсів, кожен нехай скине мені свої прописки! До 15.00 сьогодні!!!", - повідомлення подібного змісту надходили в студентські чати.

"Вчора мій друг, староста групи, попросив мене скинути прописку. Не знаю, для чого це", – підтвердив журналістам один зі студентів.

За словами ректора, адміністрація про такі дії активу студентства не знає.

Крім того, студенти повідомили журналістам, що їх уже активно залучають до роботи в юридичній клініці та агітації.

"При розподілі нашу думку не враховували, там казали, що подивіться по лекціях. Ми мали бути на лекції. Але після першої лекції нас уже розподілили на кафедрі, вже були списки тих, хто буде в юрклініці, а хто буде стояти на палатках", – пояснює один із студентів.

Цю інформацію журналістам також підтвердило джерело в деканаті.

"Справді, студентів направляють в юрклініку. Але це оформлюється як практика. Проте заздалегідь вона не була обговорена, і цього не було раніше", – пояснює джерело. На уточнення щодо роботи в палатках джерело додає: "Це, мабуть, перший курс. Тому що в них є практика, але вона не по профілю роботи, а трудова".

Як стало відомо журналістам спецпроекту "Вибори вибори", в юридичній академії студентів спонукають прописуватися в гуртожитку, навіть якщо ті фактично там не живуть. Також студенти скаржаться на вимогу передплачувати газету "Слово". Річна вартість підписки на видання становить близько 480 гривень.