Баскетбол, легка атлетика, стрибки у воду – які спортивні федерації найбільше фінансуються з бюджету?

Вівторок, 12 березня 2019, 14:45

Міністерство молоді та спорту у відповідь на запит спецпроекту "Вибори вибори" повідомило скільки державних грошей отримують спортивні федерації.

Так, у 2018 році найбільше грошей було виділено Федерації баскетболу, яку очолює екс-нардеп від "Батьківщини", бізнесмен Михайло Бродський   60, 9 млн грн. Трохи менше отримала Федерація легкої атлетики на чолі з першим заступником міністра молоді і спорту Ігорем Гоцулом 54,5 млн грн.

Найменше фінансової підтримки дісталося Федерації регбі 12,5 млн грн. Її президент Євген Баженков – звільнений у 2018 році директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, до цього – заступник міністра молоді та спорту.

 

Журналісти спецпроекту "Вибори вибори" зазначають, що з 2015 року спортсменам виділяються кошти у рамках Державного експерименту, згідно з яким фінансування отримують ті федерації, які досягають найкращих результатів. Наразі в експерименті беруть участь національні федерації з легкої атлетики, стрибків у воду (президент Ігор Лисов – екс-нардеп від "Партії регіонів", займається будівельним бізнесом), баскетболу, хокею з шайбою (президент Анатолій Брезвін –  двічі депутат Київради, екс-очільник ДФС та екс-голова правління Укргазбанку) та регбі.