Акція за Велику політичну реформу: мітингує вся Україна

Вівторок, 17 жовтня 2017, 13:39

До "Всеукраїнського збору" 17 жовтня, який з 9.30 триває під Верховною Радою у Києві, долучилися Харків, Львів, Тернопіль, Кривий Ріг, Рівне, Одеса та інші міста.

Поки у столиці протестують близько 5 тисяч людей, активісти з регіонів також вийшли на вулиці з вимогою прийняти 3 політичних рішення: ухвалити виборчу реформу, створити антикорупційний суд та обмежити депутатську недоторканність.

У Львові активісти влаштували флешмоб із парасольками, щоб "захиститись від "корупційної угоди":

 
Фото: zik.ua

Напередодні, 10 жовтня, Львівська обласна рада звернулась до парламенту та Президента з вимогою негайно провести три політичні реформи.

У Харкові протестують біля обласної державної адміністрації.

 
Фото: Олександра Щукіна

У Івано-Франківську підписали та передали до облради лист-звернення, у якому вимагають звернутись до Верховної Ради України із закликом підтримати три вказані вимоги громадян України.

 
Фото: galka.if.ua

Також лист-звернення до облради підписали активісти у Дніпрі.

 
Фото: Дмитро Твердохліб

За інформацією активістів з Рівного, з їх регіону на акцію до Києва поїхало близько 200 людей. Але біля Рівненської ОДА також зібралися мітингувальники.

 

Фото: Юрій Дюг

У Кривому Розі акція відбувається біля мерії.

 
Фото: 1kr.ua

Вимагають велику політичну реформу і в Луцьку.  Місцева співкоординатор руху "Чесно" Марія Доманська зазначила: "Наше завдання в Луцьку - продемонструвати, що ми також підтримуємо велику політичну реформу. Основний актив поїхав до Києва... Реформи в країні відбуваються, і їх мають лобіювати, в тому числі й народ"

 
Фото: volynpost.com

3 політичні вимоги – виборча реформа, зняття недоторканності та антикорупційний суд, були основою передвиборчих обіцянок Петра Порошенка та є обов’язками України перед міжнародними партнерами.

Організатори акцій у Києві та регіонах заявляють, що мирне зібрання за Велику політичну реформу відбуватиметься доти, доки вимоги учасників акції не будуть виконані у повному обсязі.

Нагадаємо, що на Погоджувальній Раді парламенту голови найчисленніших парламентських фракцій "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт" та "Воля народу" не захотіли розглядати питання про зміну виборчої реформи, створення антикорупційного суду та зняття депутатської недоторканності. Більшістю у понад 226 голосів вони винесли на першочерговий розгляд медичну реформу, як і було заплановано на порядку денному

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій запропонував голосувати за виборчу реформу та зняття депутатської недоторканності після ухвалення медичної реформи.

Фото на кавері: galka.if.ua