Погоджувальна рада: ми розпочнемо роботу з медичної реформи

Вівторок, 17 жовтня 2017, 12:38

На засіданні погоджувальної ради голови найчисленніших парламентських фракцій проігнорували 3 політичні вимоги мітингувальників.

Фракції "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту", "Відродження" та "Волі Народу" не захотіли розглядати питання про зміну виборчої реформи, створення антикорупційного суду та зняття депутатської недоторканності. Більшістю у понад 226 голосів вони винесли на першочерговий розгляд медичну реформу, як і було заплановано на порядку денному.

Водночас, фракції "Самопомочі", "Батьківщини", "Радикальної партії" висловилися за першочергове виконання 3 політичних вимог народу.

Юрій Бойко від "Опоблоку" підтримав лише зняття депутатської недоторканності з народних депутатів, але лише включно із Президентом.

Народні депутати Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Єгор Соболєв, Віктор Чумак та інші вимагають, щоб депутати вийшли до мітингувальників і пояснили свою позицію.

Нагадаємо, о 9.30 під парламентом розпочалася акція "Всеукраїнський збір" або "Велика політична реформа". Близько 5 тисяч людей вимагають від влади якнайшвидше ухвалити 3 політичні реформи: запровадити пропорційну виборчу систему із відкритими регіональними спиками; створити антикорупційний суд; зняти депутатську недоторканність.

Фото: Богдан Хворостяний/Громадське