Іванчук повертається на округ Тимошенка – ЧЕСНО

Середа, 8 травня 2019, 17:11

Рух ЧЕСНО зафіксував передвиборчу активність нарфронтівця Андрія Іванчука на окрузі №88 (місто Коломия, Івано-Франківська область). За цим округом до парламенту чинного скликання обирався нардеп та кандидат у президенти України Юрій Тимошенко.

Депутат Іванчук на окрузі нібито сприяв виділенню субвенцій. Про це пише місцеве видання "Коломия сьогодні". Натомість про Тимошенка немає жодної згадки. Крім того, попередньо Тимошенко, який до січня входив до фракції "Народний фронт", заявив, що більше не балотуватиметься на виборах до парламенту.

Свою активність на окрузі Іванчук всіляко демонструє в соціальних мережах. Зокрема, на власній сторінці у Facebook часто розповідає про виділення обладнання для лікарень, відкриття оновленого відділення меддопомоги, комп'ютеризацію шкіл тощо.

За даними Руху ЧЕСНО, Андрій Іванчук має благодійну організацію "Міжнародний благодійний фонд "Покуття", засновану ще в 2015-му році, якої, втім, немає в його декларації.

"На публічній сторінці Іванчука в соцмережі більшість опублікованих у квітні постів так чи інакше стосувалися 88-го округу, насамперед Коломиї. Зокрема, йшлося про будівництво дзвіниці за сприяння Благодійного фонду "Покуття", про те, як на Великдень фонд роздав 3 тисячі великодніх кошиків", пишуть журналісти ЧЕСНО.

 

Також, за даними ЧЕСНО, публічна сторінка депутата має одну оплачену рекламу – про його відвідини засідання Ради регіонального розвитку в Коломиї. Таргетовану на Івано-Франківську область рекламу має й фонд "Покуття". Два дописи, для котрих реклама була активною на початку квітня, стосувалися розіграшу планшета для автора найкращого фото, зробленого біля фонтана в Коломиї. На ці два пости витратили до 200 доларів.