Виборча реформа увійшла в десятку очікуваних перших кроків Президента

Четвер, 18 квітня 2019, 12:44

Громадяни вважають перехід до пропорційної системи з відкритими списками одним із першочергових завдань майбутнього президента. Про це йдеться в новому опитуванні Київського міжнародного інституту соціології.

Майбутній глава держави має ініціювати зміну системи парламентських виборів – скасувати мажоритарні вибори і перейти до пропорційної системи з відкритими списками. Так вважають 8% опитаних.

Найбільшим пріоритетом українці визначили зниження комунальних тарифів. Третина опитаних очікує від президента зняття депутатської недоторканності та розслідування найрезонансніших корупційних злочинів. Наступними в пріоритетах є переговори з Росією, питання Криму та Донбасу, розслідування злочинів Майдану та зарплати чиновникам. У загальному списку виборча реформа посідає 8 місце і випереджає вступ до ЄС та перезапуск антикорупційних органів.

Нагадаємо, що перехід до пропорційної системи підтримує понад 40% населення України. А країни "Великої сімки" визначили реформу як одну з ключових для України.