РПР вимагає від Ради терміново сформувати новий склад ЦВК

Середа, 18 квітня 2018, 12:01

Коаліція громадських організацій Реанімаційний Пакет Реформ звернулася із закликом до парламентарів невідкладно сформувати новий політично збалансований склад ЦВК.

Сьогодні, 18 квітня о 14:15 має відбутися засідання профільного комітету з питань правової політики та правосуддя, на якому мають прийняття рішень щодо запропонованих кандидатів у ЦВК для подальшого розгляду цих кандидатур парламентом.

Представники громадських організацій відзначають, що з моменту завершення строку повноважень 12 з 15 членів Центральної виборчої комісії пройшло майже чотири роки. У лютому 2017 року добіг кінця термін каденції ще одного члена Центрвиборчкому.

"Оскільки переважна більшість членів Центральної виборчої комісії здійснює свої повноваження понад встановлений законом строк, суспільна легітимність вищого органу адміністрування виборів у державі давно поставлена під сумнів",  йдеться у заяві РПР.

В коаліції наголошують, що дорога до оновлення складу ЦВК відкрита, адже всі запропоновані президентом 14 кандидатур пройшли спеціальну перевірку, передбачену Законом "Про запобігання корупції".

"Тепер повна відповідальність за оперативне оновлення складу ЦВК лежить на Комітеті з питань правової політики та правосуддя, голові Верховної Ради України, а також самому парламенті, який і має ухвалити остаточне рішення щодо оновлення складу ЦВК", підкреслюється у заяві.