П'ятниця, 19 липня 2019, 14:39

За перемогу на 212 окрузі Києва змагаються 17 кандидатів, з 18 зареєстрованих. Кандидатка Тетяна Новобранець звернулася до ЦВК з заявою про відмову балотуватися – її висувала партія "Опозиційна платформа – за життя". 

9 кандидатів зареєструвалися як самовисуванці, 8 - висуванці від партій.

У межі округу входить відомий Екопарк "Осокорки", де ведеться незаконне будівництво ЖК "Патріотика".

Серед кандидатів - чинний нардеп Віталій Сташук, який був обраний у цьому окрузі на попередніх виборах. Він балотується як самовисуванець, хоча на попередніх виборах ішов за підтримки партії "Народний фронт".

На окрузі балотується одразу чотири депутати Київради - Сергій Гусовський (Київська команда) та Ігор Мірошниченко (Свобода), Андрій Задерейко (Єдність) та Лариса Дехтярьова (БПП).  Усі вони, окрім Задерейка, ідуть без підтримки своїх політичних сил.

Спробувати свої сили також вирішив Олексій Гриценко від "Громадянської позиція".

Взяти мандат на цьому окрузі претендує екс-голова Київської держадміністрації Олександр Попов.

Чинний нардеп йде без підтримки партії

Народний депутат 8 скликання Віталій Сташук, обраний до парламенту як представник "Народного Фронту" за 212 округом (м.Київ, Дарницький район), знову хоче отримати депутатський мандат. 

Цього разу Сташук балотується як безпартійний самовисуванець.

У Верховній раді політик був секретарем Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства. 

Сташук засновник кількох підприємств, які займаються будівництвом, але нардеп переконує Рух ЧЕСНО, що ці фірми давно не діють і тому він не має конфлікту інтересів, потрапивши у парламенті до комітету з питань будівництва.

Округ Сташука посів 2 місце з-поміж мажоритарних округів Києва за обсягом державних субвенцій, отриманих у 2018 році. Округ отримав понад 20 млн субвенцій.

 

Сташук на своїй сторінці у Facebook справно піариться на роботах, які виконують за бюджетні кошти.

 

Депутатові приємно вручати дітям грамоти зі сцени гімназії, де він сам навчався.

Піариться він і на своєму сайті.

 

Також Сташук обіцяє дарничанам нові дитячі садочки.

 

Рух ЧЕСНО перед виборами розробив методологію й вирішив перевірити, як працювали мажоритарники, котрих обрали кияни 2014 року.

Сташук не був помічений на кнопкодавстві та гречкосійстві, проте, майже однаково голосував як за реформи так і за антидемократичні законопроекти.

Зокрема, Сташук підтримав державне фінансування партій, голосував за антикорупційний суд, а також за виборчий кодекс у першому читанні, голосував за декларування для громадських активістів, за необов’язковість юридичної освіти для Генерального прокурора. 

 

У своїй передвиборній програмі Сташук обіцяє захистити Екопарк "Осокорки", контролювати реконструкцію Бортницької станції аерації , хоче запровадити місцеві референдуми щодо питань містобудування, що зупинить хаотичну забудову району. 

Нардеп також обіцяє "всебічну підтримку ініціативи громади про будівництво нових шкіл і садочків".

Медик від "Слуги народу"

Партія "Слуга народу" висунула по цьому округу лікаря, завідувача відділенням анастезіології та інтенсивної терапії медичного центру "Борис" Максима Перебийноса.

Чоловік 21 рік працює за спеціальністю, про що йдеться на сайті клініки.

 

Як нардеп від Дарницького району Перебийніс обіцяє  підтримувати проведення медичної реформи, сприятиме вирішенню проблем, що пов’язані з Бортницькою станцією аерації, сприятиме створенню нових зон для паркування транспортних засобів та ініціюватиме створення нових навчальних закладів та місць для відпочинку молоді.

Депутати Київради хочуть у парламент

Про збереження екопарку "Осокорки" у своїй програмі пише й депутат Київради Сергій Гусовський, який очолює депутатське об’єднання "Київська команда". До нього увійшли колишні члени партії "Самопоміч", яких виключили з партії після конфлікту з виділенням землі в Києві депутату від "Самопомочі" Роману Марченку та членам його родини.

 

Гусовський був співавтором проекту рішення про збереження Екопарку "Осокорки", однак активісти вважають, що цей проект недосконалий і був поданий виключно для того, щоб відбілити репутацію екс-партійців "Самопомочі" після скандалу з Марченком. Схожий проект рішення, але підготований краще, який раніше зареєструвала "Свобода", на сесії не розглянули.

Перед початком одного з засідань Київради, де планувався розгляд питань створення музею на Поштовій та розірвання договору оренди із забудовником на Осокорках, Гусовського облили зеленкою та закидали тухлими яйцями.

Гусовський виступав за музей на Поштовій але готовий був домовлятися із забудовником і просив депутатів голосувати за правки, які дозволяли не розривати договір із забудовником.

У своїй агітації Гусовський порівнює Київ з диким Заходом через стихійну забудову.

 

Рівень опозиційності Гусовського становить 11%. Таким чином він підтримує доволі велику кількість рішень Київради.

У своїй програмі Гусовський виступає за баланс між розвитком правого та лівого берегів Києва, виступає за відновлення у столиці районних рад. Як нардеп обіцяє лобіювати "прийняття нового Закону  "Про столицю", Закону "Про агломерацію" та внесення комплексних змін до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", що нарешті дозволить впровадити реальне місцеве самоврядування в столиці".

Так само як і Сташук Гусовський обіцяє виборцям реконструкцію Бортницької станції аерації. Окрім цього пише про відновлення екосистеми озера Гарячка та обладнання сміттєспалювального заводу "Енергія" новітніми електрофільтрами для попередження шкідливих викидів в атмосферу.

Ще один депутат Київради Ігор Мірошниченко ("Свобода") вирішив поборотися за мандат з колегами на цьому окрузі. Примітно, що партія намір мірошниченка не підтримала і він вирішив балотуватися як самовисуванець.

 

Мірошніченко вже був народним депутатом з 2012 по 2014 рік, тоді був обраний за списком партії "Свобода". У списку він був під номером 4.

У 2014 році Мірошніченко невдало балотувався до парламенту під 10 номером в списку партії "Свобода", але не пройшов, оскільки партія не подолала 5% бар’єр.

У 2015 році кандидат одночасно балотувався до Сумської облради першим номером у списку партії та до Київради від Дарницького району. Після вдалих перегонів в обох радах Мірошніченко вирішив лишитися в Києві.

Мірошниченко доволі епатажний політик, відомий тим, що разом з однопартійцями у 2014 році змусили т. в. о. президента НТКУ Олександра Пантелеймонова написати заяву про звільнення. Тоді Пантелеймонов звинувачував політика у побитті.

Мірошниченко фігурував у антикорупційному розслідуванні "Наших грошей" - столичний депутат, як повідомляли ЗМІ, не задекларував свій бізнес.

Зараз на сайті ЦВК значиться, що Мірошниченко - фізична особа підприємець. Голосувати за Мірошниченка агітують освітяни.

 

За підтримки Мірошніченка влаштовують безкоштовні покази мільтфільмів просто неба.

Мірошніченко один з найбільш опозиційних депутатів в раді - його опозиційність складає 25%, при рівню опозиційності партії "Свобода" 20%.

Кандидат у своїй програмі обіцяє взяти під особистий контроль та інформувати в режимі Оn-line громаду Дарницького району щодо реконструкції Бортницької станції аерації та сміттєспалювального заводу "Енергія". Захищати від незаконних забудов та умисного знищення існуючі парки та сквери. Вимагатиме зменшення тарифів для мешканців Дарницького району. 

Виступає за сувору відповідальність за пропаганду нацизму, комунізму, інших людиноненависницьких, ксенофобських та маргінальних ідеологій.

Своїми першими законопроектами назвав такі:

  • Запровадження системи для голосування, що унеможливить кнопкодавство;
  • Обмеження депутатської, президентської та суддівської недоторканості;
  • Позбавлення депутатського мандата автоматично за пропуск двох тижнів роботи у Верховній Раді;
  • Можливість відкликання депутатів громадою;
  • Можливість для громадян відмовлятися від виборчого права на два виборчих цикли в обмін на одноразову соціальну виплату від держави.

Партія "Європейська Солідарність" висуває депутата Київради, який входить до депутатської фракції "Єдність", Андрія Задерейка. Обраний по 25 округу Дарницького району.

Депутат секретар постійної комісії Київради з питань транспорту, зв'язку та реклами.

Цей депутат відомий своїм зв’язком із власником "Фуршета" Ігорем Баленком - він є керівником приймальні Баленка та засновником благодійного фонду "Рідна земля Україна".

Задерейко працює в "Науково-дослідному інституті соціально-економічного розвитку міста".

Задерейко, так само як і інші його колеги обіцяє вирішити всі екологічні проблеми Дарницького району. Про це він розповідає у рекламному ролику на своїй сторінці у соцмережі facebook.

 

Задерейко один з найменш опозиційних депутатів Київради - його опозиційність усього 3%.

Першочерговими завданнями в раді називає зняття депутатської недоторканості, подолання корупції, зниження тарифів ЖКГ та збільшення заробітної плати та пенсії. Обіцяє недопустити політичної та економічної кризи.

Як самовисуванка хоче отримати мандат депутатка Київради від БПП Лариса Дегтярьова – фізична особа-підприємець. В раді вона працює заступником постійної комісії з питань ЖКГ.

 

Примітно, що партія "Європейська Солідарність", у яку трансформувалося БПП, віддала перевагу не Дегтярьовій, а її колезі з "Єдності".

Дегтярьова привертає увагу виборців розіграшем чашок зі своїм фото.

 

Рівень опозиційності Дегтярьової 10%, це на 3% більше ніж рівень опозиційності партії "Солідарність".

У своїй програмі кандидатка пише, що буде вирішувати екологічної проблеми округу, шляхом реконструкції Бортницької станції аерації та сміттєспалювального заводу "Енергія". Сприятиме створенню парку відпочинку на земельній ділянці в межах захисної смуги озера "Лебедине".

Дегтярьова сприятиме ратифікації  Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами.

Автомайданівець Гриценко від "Громадянської позиції"

Партія Анатолія Гриценка "Громадянська позиція" кандидує на цьому окрузі Олексія Гриценка.   

Олексій Гриценко відомий як один з лідерів Автомайдану, який активно діяв під час Революції Гідності.

У 2015 році Гриценко балотувався до Київської міськради перший номером у списку партії "Громадянська позиція" але партія не набрала необхідної кількості голосів.

У 2014 році Гриценка забрали в армію, як він сам вважає, через пікет Банкової.

У 2007 році політик безуспішно балотувався до парламенту від партії "Наша Україна - народна самооборона".

Гриценко працює технічним директором ТОВ "АйДіЕс".

За Гриценка агітує Михайло Саакашвілі. Він каже, що Гриценка не вдасться збити з пантелику в парламенті.

 

У Гриценка запустили політичну рекламу в стилі "Гри престолів" про 212-й округ. У відео перемагає Олексій Гриценко, якого називають Олексій Сноу Гриценко.

 

Своїми пріоритетами Гриценко бачить боротьбу з корупцією, безпеку для кожного громадянина, збереження навколишнього середовища та наведення ладу в окрузі.

Обіцяє червону картку на роботу забудовникам, які не виконали соціальні зобов’язання.

Планує разом з громадою району добитися закриття золовідвалу Дарницької ТЕЦ.

Екс-очільник Київської держадміністрації хоче в нардепи

Вирішив спробувати долю на виборах і екс-голова Київської державної адміністрації за часів Віктора Януковича екс-регіонал Олександр Попов

Попов очолював адміністрацію з 2010 по 2013 роки, його було відсторонено через звинувачення у причетності до розгону Євромайдану

Був депутатом Верховної Ради 6 скликання від Партії регіонів та міністром ЖКГ. 

Зараз Попов працює директором ТОВ "Офер УА", яке зареєстроване у місті Горішні Плавні Полтавської області. Основний вид діяльності фірми - оптова торгівля, виробництво спідньої білизни та іншого одягу.

До ради йде без партійної підтримки як самовисуванець.

У своїй програмі Попов пише, що він проти війни, тарифного геноциду, антилюдських реформ, знищення бізнесу та розкрадання міського бюджету.

За єднання держави, збільшення пенсій, будівництво шкіл та садочків,  за екологічний захист Дарниці - не забув згадати про завод "Енергія" та Бортницьку станцію аерації.

Попов рекламується на телеканалах ЗІК та Ньюсван.

 

Людина Портнова від "Батьківщини" 

Партія "Батьківщина" висунула по цьому округу свого партійця Віталій Нестор. Про себе він пише, що займається адвокатською та викладацькою діяльністю. Також Нестор очолює ГО "ЦЕНТР ЗАХИСТУ КИЯН".

 

5 липня Нестор очолив Київську міську організацію "Батьківщини".

Як повідомляють "Наші гроші" Нестор може бути пов’язаний з екс-регіоналом Андрієм Портновим через свою дружину Яну Коровченко, брат якої був помічником Портнова.

Нестор значиться засновником ТОВ "КМБ Корп Солюшнз", основний вид діяльності якого - управління фондами та кінцевим бенефіціаром ПрАТ "Трест Київміськбуд 1", яке займається організацією будівництва будівель. Цю фірму також пов’язують з Портновим.

У своїй програмі Нестор обіцяє розробити державну програму надання житла молодим сім’ям під низький кредитний відсоток, збільшення грошової допомоги при народженні дитини, запровадження обов’язкових щорічних безкоштовних профілактичних медичних оглядів всього, зменшити "прохідний бар’єр" на виборах до Київської міської ради та до ВР.

"Сила людей" пробує сили

Партія "Сила людей" висунула кандидатом підприємця Володимира Герасименка

У 2015 році він вже намагався потрапити від цієї політичної сили до Київської міськради але безуспішно.

Герасименко активно агітує за себе  в окрузі разом з однопартійцями.

 

У своїй програмі обіцяє займатися подоланням проблеми хабарництва та корупції у владі, вирішенням військового конфлікту на Сході України, вирішенням екологічних проблем округу.

Хто представляє опоблок

Від партії "Опозиційний блок" балотується Олександра Гордієнко, яка працює директором ТОВ "Паззл сістемз Україна". Фірма займається роздрібною торгівлею поза магазинами, наметами, ринками.

 

У 2015 році Гордієнко безуспішно балотувалася до Київської міської ради від партії "Наш край".

У своїй програмі кандидатка обіцяє кожному народженому в Києві по 100 тис. грн на спеціальний рахунок та по 2 тис. грн щомісяця пенсіонерам та незахищеним верствам населення. Обіцяє "категоричну" заборону вирубки зелених насаджень, розвиток рекреаційних зон, висадку зелених насаджень щорічно не менше 100 тисяч дерев, кущів, квітів.

Пропонує введення 20-ти річного позбавлення волі за корупцію та створення міністерства "щастя".

Блогер від "Демократичної сокири"

Партія "Демократична сокира" висунула кандидатом в нардепи Олександра Карпюка, який працює керівником ТОВ "Сейл-Естейт". Основний вид діяльності фірми - операції з нерухомим майном. Карпюк відомий блогер, військовий журналіст та письменник, який називає себе Серж Марко.

З 2018 року займає посаду "Начальника Геніального Штабу" партії "Демократична сокира".

Карпюк веде агітаційну роботу, спілкується з виборцями наживо через соцмережі.

 

У своїй програмі Карпюк виступає за скасування мораторію на землю, за право громадян на самооборону, за легалізацію медичного канабісу, оподаткування грального бізнесу та секс-індустрії.

Кандидатка від щойно створеної партії 

Нещодавно створена мером Кам’янського партія "Бджола" висунула на виборах Ірину Крисанову, яка працює бухгалтером ТОВ "Діаліз Мед".

 

За словами мера Кам’янського Андрія Білоусова партія "Бджола" хоч і всеукраїнська, однак була створена для вирішення проблем містян. Не дивлячись на це, Крисанова йде в парламент захищати інтереси не мешканців Кам’янського, а жителів Дарницького району Києва.

У своїй програмі Крисанова пише, що буде впроваджувати програму партії "Бджола" у парламенті. Конкретно про округ не пише нічого. 

Обіцяє українцям середній вік не менше 80 років.

Маловідомі самовисуванці

Отримати депутатський мандат планує адвокат Яків Гольдарб, який директором адвокатського об’єднання "ГОЛЬДАРБ. ЕДВАЙС", яке надає юридичні послуги.

Гольдарб безпартійний, проживає в місті Хрестівка Донецької області.

Кандидат пише у соцмережі про свої перемоги, зокрема, щодо підвищення ціни на газ.

Спостерігачів на виборчі дільниці Гольдарб також шукає через facebook.

 

У своїй програмі Гольдарб пише, що розуміє виборців, яким важко проголосувати за маловідомого кандидата але все ж вірить, що йому пощастить. Він вважає, що потрібно голосувати за нові прізвища, головне, щоб ці люди були професіоналами.

Гольдарб обіцяє скасувати неконституційних законів і "реформи", в тому числі пенсійну та медичну. Обіцяє добитися заборони виселення з житла боржників за комунальні послуги та валютні кредити, малозабезпечених сімей і сімей з дітьми та пенсіонерів.

Самовисуванець Денис Осмоловський, який працює директором ТОВ "Єдина служба правової допомоги" також вирішив піти в нардепи.

Кандидат вже балотувався до Верховної ради у 2014 році від партії "Україна - єдина країна" але не пройшов.

Осмоловський називає себе "правовим бультер’єром" у Верховній раді.

 

У своїй програмі обіцяє "розвиток інституту політичної відповідальності та встановлення раціонального поєднання адміністративної й політичної відповідальності у роботі державних органів влади".

Надумав поборотися за мандат як самовисуванець і безробітний Михайло Отрош

 

У своїй програмі Отрош пропонує "відмовитися від імпорту газу за рахунок зростання власного видобутку, запровадити державну монополію на виробництво і реалізацію алкогольної і тютюнової продукції та медикаментів та виробляти в Україні все, що ми можемо та економічно вигідно, це дасть можливість  ліквідувати безробіття".

Менеджер з оптових продажів у  ТОВ "ПРАЙМГАЗ 2017" Сергій Саранов балотується як самовисуванець.

 

Саранов голова ГО "Міжнародна Спеціальна Антикорупційна Колегія".

У своїй програмі Саранов обіцяє зупинення потоку трудової міграції шляхом впровадження соціальних пакетів для працівників незалежно від форми власності підприємства. Обіцяє створення нових робочих місць для киян і всіх українців та гарантування першого робочого місця для молоді.

Рух ЧЕСНО вже оприлюднив аналіз кандидатів, які йдуть від Подолу (220-й округ), Оболоні (217-й округ), Печерську (221-й округ), Солом'янки (222-й округ), Шевченківського району (223-й округ), Святошина й частини Голосієва (219 округ), Голосієва (211 округ) та Дніпровського району (214-й округ).

Нагадаємо, 21 липня 2019 року відбудуться позачергові вибори до Верховної Ради України. Громадський рух ЧЕСНО збирає інформацію про політичні партії та кандидатів у нардепи у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата чи кандидатки, а й перевірити його/її на доброчесність.