#ВліпиЗаСебе: міленіалів кличуть на вибори 21 липня

Середа, 17 липня 2019, 15:27

Українська молодь – електорат, до якого політики шукають особливі підходи декілька останніх років: говорять про розвиток IT-ринку та креативного класу, фотографуються на заправках, розвивають Youtube-канали. Втім, змотивувати міленіалів взяти участь у виборах та вплинути на формування влади в Україні в жодної політичної сили досі не вийшло. Відтак, за даними соціологічної групи"Рейтинг", на минулих парламентських виборах тільки 36% молоді взяло участь в голосуванні. 

Аби спонукати молодь дійти до виборчої дільниці та поставити галочку в бюлетені, команда Global Office випустила соціальний ролик, який наголошує, що голосувати – не тільки відповідально, а й модно. 

"Ми абсолютно різні. Ми можемо доставляти їжу, день і ніч сидіти за комп‘ютером, вигадувати рекламу, шити одяг, варити каву, грати музику, змішувати коктейлі, змішувати слова. Ми можемо бути людьми будь-якої орієнтації, людьми будь-якого віросповідання і людьми будь-якої громадянської позиції. І всі ми абсолютно однакові. Бо в кожного та в кожної з нас є абсолютно однакові можливість і право на те, щоб свою громадянську позицію висловити. Прийди на парламентські вибори 21 липня і вліпи галку у виборчий бюлетень за свої погляди. #ВліпиЗаСебе", – зазначається у маніфесті. 

Реліз соціального ролику приурочений до запуску громадської ініціативи #ВліпиЗаСебе, завдання якої – зробити голосування модним. Проект реалізовує громадська організація Global Office, в рамках Програми сприяння громадській активності "Долучайся!" USAID/ENGAGE, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку USAID та здійснюється Pact Ukraine.