Мажоритарники масово клонують "Слугу народу"

Середа, 26 червня 2019, 15:15

В Україні зареєстровано понад 40 організацій-клонів "Слуги народу". Про це йдеться в статті спецпроекту проекту "Вибори вибори" "Нашестя слуг народу: хто клонує партію президента".

Серед зареєстрованих фірм є громадські організації, благодійні фонди, приватні підприємства та товариства з обмеженою відповідальністю. Понад 20 із них юридично зареєстровані в Києві. Вісім фірм дислокуються в Дніпрі та області, по 6 – на Полтавщині та Одещині. Більшість організацій зареєстровані у травні-червні цього року. 

 

Представники клонованих "слуг" балотуються по мажоритарних округах по Україні. Частина з них клонує не лише назву партії, але й офіційних кандидатів від неї. Зокрема, Олександра Дубінського та Олександра Горобця. Також журналісти знайшли на мажоритарці клона голови АП Андрія Богдана.

У партії "Слуга народу" повідомляють – їм вдалося виявити кандидатів, які навіть представляються членами політсили.

Деякі зі "слуг" виявилися не дуже послідовними. Частина їх представників раніше балотувалася за списками різних партій. В Одеській області балотується представник благодійного фонду "Слуга народу" Олександр Маланін, який раніше був помічником нардепа від БПП Олексія Гончаренка на громадських засадах.

У "Слузі народу" запевняють: політична сила не співпрацює з жодними однойменними організаціями. Юристи партії вимагають кримінальної відповідальності кандидатам, які видають себе за "слуг", проте насправді ними не є.