У "Слуги народу" є кандидати пов'язані з "нарфронтівцем" Геращенком (Оновлено)

Вівторок, 11 червня 2019, 16:46

9 червня партія президента Зеленського "Слуга народу" оприлюднила своюсотню кандидатів на парламентських виборах. Серед них є Сергій Бабак і Денис Монастирський, які мають стосунок до громадської організації "Український інститут майбутнього". Окрім того, є Галина Янченко, яка є дружиною виконавчого директора цієї організації.

Ця ГО входить до групи організацій, пов'язаних з народним депутатом Антоном Геращенком, котрий під час президентських виборів твердив, що саме міністр внутрішніх справ Арсен Аваков став гарантом Конституції.

За даними аналітичної системи YouControl, засновниками ГО "Український інститут майбутнього" є народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко та політтехнолог і телеведучий каналу "Прямий" Тарас Березовець, чий жарт про те, що Нотр-Дам згорів після візиту Зеленського до Парижа, розкритикувала посол Франції. Окрім них співзасновниками є ще 4 громадян, з-поміж яких ще один нардеп - Олексій Скрипник з "Самопомочі". 

Система YouControl визанчає це ГО як організацію, що входить у групу Антона Геращенка (Додано).

 

Ще двоє кандидатів у народні депутати від політичної партії "Слуга народу" є експертами того самого "Українського інституту майбутнього". Це №11 у списку партії Зеленського – експерт з питань освіти Сергій Бабак та №19 – експерт з питань правоохоронної та судової систем Денис Монастирський. Інформацію про те, що обранці Зеленського є експертами саме цієї ГО, розміщено на сайті організації.

Відповідно до декларації, повний тезко Сергія Віталійовича Бабака 2016 року претендував на посаду заступника голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, а у 2017-2018 роках працював заступником директора Державної наукової установи "Центр морської геології, геоекології та осадового рудоутворення" НАН України.

А Денис Монастирський був помічником на громадських засадах народного депутата Антона Геращенка.

Під 5-м номером у партійному списку – експертка з антикорупційної політики Галина Янченко. Згідно з інформацією на Політхабі, вона була депутаткою Київської міської ради від "ДемАльянсу" та очолювала Раду громадського контролю НАБУ. У своїй декларації за 2018 рік вона зазначила, що її чоловіком є Віктор Андрусів, виконавчий директор громадської організації "Український інститут майбутнього". Як експерт цієї ГО, він наголошував на тому, що дефолт в Україні може сприяти подальшому економічному розвитку. Нагадаємо, що олігарх Ігор Коломойський виступав за оголошення Україною дефолту. Щоправда, Андрусів акцентував увагу на тому, що дефолту, можливо, не удасться уникнути, якщо відбудуться дострокові вибори.

У квітні цього року ГО "Український інститут майбутнього" мала отримати з бюджету від державної організації "Національний офіс інтелектуальної власності" 7,98 мільйона гривень за розроблення проекту Національної стратегії розвитку та функціонування державної системи правової охорони інтелектуальної власності України. Але начебто через скаргу "порошенківців" закупівлю за договірною процедурою скасували. Про це писали "Наші гроші".

Нагадаємо, що Громадський рух ЧЕСНО проаналізував перші десятки кандидатів від партії Ігоря Смешка "Сила й честь", а також від партій "Слуга народу" та "Голос".