Сергій Пашинський активізувався на Житомирщині - ЧЕСНО

Середа, 8 травня 2019, 16:00

Народний депутат-нарфронтівець відкрив регіональні представництва свого іменного благодійного фонду в Коростені, Овручі, Олевську й Лугинах Житомирської області, які входять до мажоритарного округу №64. Про це повідомляє Громадський рух ЧЕСНО. До Ради чинного скликання за цим округом раніше обирався Володимир Арешонков з "Блоку Петра Порошенка".

Президенткою "Благодійного фонду Сергія Пашинського" є дружина депутата Руслана. Попри те, що організація юридично зареєстрована в Житомирі, на їїц Facebook-сторінці зазначено адресу в місті Коростень, на вулиці Грушевського.

Пашинський заснував свій благодійний фонд 2007 року. А от сторінка в соціальній мережі, за даними ЧЕСНО, з'явилася лише за рік до виборів у вересні 2018-го року.

"Благодійний фонд Сергія Пашинського" торік виграв разом з малим підприємством "Лібава ЛТД" тендер на 500 тис. грн на спорудження пам'ятника мешканцям Коростенщини, які виявили мужність, патріотизм, самовіддане служіння українському народові та загинули за незалежність Української держави. Замовником став відділ культури Коростенської РДА, - пишуть журналісти ЧЕСНО. - За даними протоколу, оприлюдненого на сайті ProZorro, ці півмільйона було розподілено так: МП "Лібава ЛТД" – 207 936 грн, "Благодійний фонд Сергія Пашинського" – 289 868 грн, ТОВ "ЛАД-ЛН" – 22 050 грн".

У Коростені Житомирської області можна побачити зовнішню рекламу фонду Пашинського. Сторінка організації на Facebook має активну рекламу, що поширюється на жителів Житомирської області.

 

Громадський рух ЧЕСНО зазначає, що діапазон витрат на рекламу перебуває в межах 0-600 євро (0-670 доларів) і 0-800 доларів, тобто до 1 400 доларів, або десь до 37 тис. грн.