ЦВК зареєструвала першого кандидата в нардепи. Це чоловік Наталії Валевської

Четвер, 30 травня 2019, 12:43

Центральна виборча комісія на засіданні 29 травня зареєструвала першого кандидата в народні депутати на позачергових виборах до Верховної Ради України. Ним став самовисуванець Володимир Пригладь, який балотуватиметься до парламенту на окрузі №214 (частина Дніпровського району міста Києва).

Згідно з повідомленням прес-служби ЦВК, Володимир Вікторович Пригладь народився 8 грудня 1976 року у Хмельницькому, має вищу освіту, є фізичною особою – підприємцем, безпартійним, проживає в селі Петропавлівська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області, судимості не має.

Володимир Пригладь – чоловік та продюсер співачки Наталії Валевської.

Володимир Пригладь та Наталія Валевська (фото з Facebook)
Володимир Пригладь та Наталія Валевська (фото з Facebook)

На сторінці Пригладя у Facebook зазначено, що він здобув вищу освіту в Міжрегіональній академії управління персоналом (МАУП), вивчав міжнародне право в Інституті міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка, навчався в аспірантурі Національного університету "Одеська юридична академія".

За даними порталу "Посіпаки", у Верховній Раді VI скликання (2007-2012 роки) Пригладь працював помічником на громадських засадах нардепа від БЮТ Олександра Буджерака, котрий теж родом із Хмельниччини. Після перемоги Віктора Януковича на виборах Президента 2010 року Буджерак став одним з депутатів-"тушок", які ввійшли до коаліції з "Партією регіонів".

Також у Facebook Пригладь пише, що був радником з питань культури та спорту міського голови Покровська на Донеччині. А в січні 2019 року мер цього міста Руслан Требушкін заявляв, що запропонував чоловікові Валевської посаду свого заступника.

Раніше видання "Наші гроші" оприлюднило цікаві факти, які проливають світло на зв'язки Пригладя з місцевою владою на Донбасі. Виявляється, у 2016-2017 роках продюсер заробив понад 2 млн грн на організації виступів артистів та інших послугах на замовлення мерій Покровська й сусіднього Мирнограда. Крім того, 2016-го Пригладь продав комунальному підприємству Покровська два автобуси за 1,7 млн грн. А 2017 року місто за неконкурентною процедурою заплатило 300 тис. грн ФОП Валевська Наталія Олександрівна за виступ співачки й артистів її естрадного театру на святкуванні Дня міста та Дня шахтаря.

За інформацією порталу YouControl, Пригладь є співзасновником "Хмельницького міського благодійного фонду Наталії Валевської".

Рух ЧЕСНО звернувся до Пригладя по коментар щодо його рішення балотуватися в нардепи, проте кандидат наразі не відповів. Також на сайті НАЗК повинна бути оприлюднена декларація про його доходи, майно та статки за 2018 рік.

Зараз нардепом від 214-го округу є позафракційний Віктор Чумак (висувався від БПП). Він і кілька інших претендентів, про яких уже писав Рух ЧЕСНО, планують балотуватися на цьому окрузі.

 

Нагадаємо, 21 липня 2019 року відбудуться позачергові вибори до Верховної Ради. Подання документів до ЦВК для реєстрації кандидатів у нардепи триватиме до 20 червня включно, а сама реєстрація закінчиться 25 червня. Партія, яка подаватиме виборчий список кандидатів, має сплатити майже 4,2 млн грн застави, тоді як у разі реєстрації одного кандидата-мажоритарника (від партії або самовисуванця) застава у 100 разів менша – близько 42 тис. грн.

Громадський рух ЧЕСНО писав про те, хто має намір балотуватися до парламенту від правого та лівого берегів Києва.

Фото: Facebook-сторінка Володимира Пригладя