Олесь Довгий не зазначив у декларації матір свого новонародженого сина

Вівторок, 28 травня 2019, 15:54

У нардепа-мажоритарника, члена групи "Воля народу" Олеся Довгого в понеділок, 27 травня, народився син. Щасливий батько у Facebook повідомив, що дитину йому подарувала жінка, з якою вони разом уже третій рік. Зі слів Довгого випливає, що пара має спільний побут, проте, всупереч нормам антикорупційного законодавства, депутат жодного разу не вніс свою половинку до декларації. Нагадаємо, за критеріями Руху ЧЕСНО, Довгий – фігурант журналістських антикорупційних розслідувань, кнопкодав і прогульник.

Як розповів 38-річний Довгий, його обраниці Ірині 30 років, вона має фінансову освіту та керує одним з напрямків бізнесу родини депутата. Їхні стосунки розпочалися за рік після розлучення Довгого з Катериною Горіною, донькою екс-депутатки від "Партії регіонів" Ірини Горіної. Шлюб Довгого та Горіної проіснував з 2010 до 2015 року.

Ось що пише нардеп про свою теперішню кохану:

"Попри її ділові якості та численні зобов'язання на роботі, Ірина стала для мене не лише коханою дівчиною та мамою мого сина – вона стала надійним другом і тилом, вона зуміла створити навколо мене той комфорт та домашній затишок, про який я мріяв усе життя!".

 

"Ми стали людьми, які проводять майже весь свій вільний час разом, оскільки маємо спільні інтереси та захоплення. За кілька років нашого знайомства ми разом побували в багатьох гарних та цікавих куточках світу, проїхавши понад 10 тисяч км на машині та більш ніж тисячу кілометрів разом на велосипедах, підкорили з десяток гірських вершин на снігоступах, побували на найбільш східній і західній точках нашого континенту, та ще багато чого іншого", – розповідає Довгий.

 

Новонароджений син – перша дитина Довгого. Депутат зазначив, що тепер він та Ірина "проситимуть Бога ще й за молодшу сестричку".

За словами нардепа, його стосунки з топ-менеджеркою родинного бізнесу тривають уже третій рік (тобто приблизно з 2016 року), при цьому в них спільний побут. Як пояснює журналіст-аналітик Руху ЧЕСНО Сергій Огородник, антикорупційне законодавство зараховує до членів сім'ї декларанта осіб, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки (крім осіб, взаємні права й обов'язки яких не мають характеру сімейних), зокрема й осіб, які спільно проживають, але не перебувають у шлюбі.

"Тобто, якщо особи не перебувають офіційно у шлюбі, але мають спільний побут, разом проживають та виконують обов'язки сімейного характеру одне щодо одного станом на 31 грудня звітного року, така особа є членом сім'ї декларанта й має бути відображена в декларації", – наголошує Огородник.

Це означає, що Довгий мав би вносити дані про співмешканку до своїх декларацій. У декларації депутата за 2015 рік ще фігурує його колишня дружина Катерина Горіна, також вона була "задекларована" 2016-го (фактично їхні стосунки припинилися 2015 року).

 

Скриншот декларації Довгого за 2016 рік (натисніть для збільшення).

А от у деклараціях Довгого за 2017 та 2018 роки розділ "Інформація про членів сім'ї" порожній.

 

Скриншот декларації Довгого за 2018 рік (натисніть для збільшення)

Раніше Рух ЧЕСНО писав, що нардеп від "Блоку Петра Порошенка", мажоритарник з Херсонщини Сергій Хлань не зазначив у декларації своєї цивільної дружини, котра є власницею трьох підприємств.

Фото: Facebook Олеся Довгого