Піаритися і заробляти. Як нардеп Вознюк дарував сертифікат на майданчик "імені самого себе"

Вівторок, 28 травня 2019, 15:09
 

Фото: "ЧаРівне"

Мажоритарник з Рівненщини Юрій Вознюк не гребує заробляти політичні бонуси для себе на коштах своїх же виборців. Селище Олександрія, що входить в межі виборчого округу нардепа, з нагоди ювілею отримало від Вознюка сертифікат на встановлення спортивного майданчика, кошти на який попередньо були закладені як субвенція з державного бюджету. Встановлювала його – фірма дружини нардепа.

Про щедрістю Вознюка на 500-й день народження Олександрії повідомляв місцевий сайт новин ЧаРівне. Як субвенцію соцекономрозвитку на встановлення спортивного майданчика у селі в 2018 році було виділено 120 тисяч гривень.

 

Фото: "ЧаРівне"

Варто зауважити, що мажоритарники, які можуть клопотати до Уряду про виділення коштів на соціально-економічний розвиток територій, часто залучають їх не за призначенням, а на об’єкти, котрі принесуть більше політичної вигоди.

Нардеп Вознюк вже не перший рік є лідером по залученню субвенцій на Рівненщину. В 2018 році на округ депутата (№153) було виділено 30 мільйонів гривень, близько п’яти мільйонів з яких нардеп спрямував на встановлення дитячих і спортивних майданчиків на окрузі. Прихильність до таких об’єктів пояснюється не лише можливістю привернути до себе виборця, а й фірмою, що часто отримує на них замовлення – ТзОВ "Тіволі-ленд".

За інформацією сайту "Четверта влада", фірма "Тіволі-ленд", що була заснована навесні 2017 року, через кілька місяців після початку діяльності почала отримувати від сільрад навчальних закладів та управлінь освіти райдержадміністрацій із округу народного депутата Юрія Вознюка замовлення на придбання спортивних і дитячих майданчиків.

У засновниках товариства - дружина нардепа Зоряна Вознюк та екс-заступник мера Рівного Руслан Шевчук, що за інформацією "Четвертої влади" є кумом сім’ї.

Зокрема в 2018 році за кошти субвенції ця компанія поставила дитячі та спортивні майданчики у села Хорів Острозького району, Куровзани та Дроздів Гощанського району, Корнич та Олександрія Рівненського району. За даними z.texty, від початку існування "Тіволі-ленд" отримала державних замовлень на 8,8 мільйонів гривень.

Про 61 встановлений дитячий майданчик на окрузі Юрій Вознюк повідомляє у своєму звіті перед виборцями.

 
hhh