Садовий назвав виборчу реформу пріоритетом

Понеділок, 13 травня 2019, 11:53

"Самопоміч" вважає виборчу реформу своїм парламентським пріоритетом. Про це заявив голова партії Андрій Садовий у своєму блозі.

Політик уточнив – йдеться саме про зміну виборчого закону із запровадженням відкритих списків та ліквідацію мажоритарки.

Крім того, "Самопоміч" не проти дострокових виборів до Верховної Ради, але тільки після ухвалення Виборчого кодексу. "Коаліції реально нема, і це всі розуміють. Але на нові вибори варто йти з новими виборчими правилами. Зміни так зміни!", – зазначив Садовий.

Про готовність фракції "Самопоміч" підтримати виборчу реформу спецпроекту "Вибори вибори" раніше заявив її голова Олег Березюк.

"Сьогодні є момент, що ми можемо ще більше наблизитися до якісної інституції, тобто до якісного вибору,що парламент може бути обраний на пропорційній системі з відкритими списками, які значно покращать репрезентацію суспільства у цій залі", – пояснив народний депутат.

Також Березюк додав, що задля цього громадськості необхідно тиснути на політиків: "Тому ми, зокрема як фракція "Самопоміч", ви як громадськість, люди мають тиснути сьогодні на теперішнього президента, на президента новообраного, на мажоритарників – хлопці, не тримайтеся, зробіть свою справу".