Вибори Президента: мажоритарники не можуть похвалитися результатами у їхніх округах

Четвер, 18 квітня 2019, 13:16
Фото: rada.gov.ua

Вісім нардепів-мажоритарників балотувалися на пост Президента України на цьогорічних виборах. Аналіз результатів цих кандидатів у їхніх власних округах засвідчив, що виборці, які делегували їх до Верховної Ради, не вважають їх гідними обіймати найвищу посаду в державі. Про це повідомляє Рух ЧЕСНО.

Найгірший результат з-поміж кандидатів-мажоритарників – у позафракційного нардепа Віталія Купрія. У своєму окрузі №29 на Дніпропетровщині він отримав усього 61 голос (0,1%) та посів 20-те місце, програвши навіть деяким аутсайдерам перегонів.

За позафракційного Сергія Таруту, який на цих виборах підтримав Юлію Тимошенко, у його окрузі №58 у Маріуполі проголосували 334 виборці (0,4%, 9-е місце). А нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Каплін в окрузі №144 (Полтава) посів 10-те місце з 533 голосами (0,5%). Ще одного депутата від "БПП" – Аркадія Корнацького підтримали 714 виборців (0,9%) його округу №132 на Миколаївщині, що дало йому 9-те місце.

За позафракційного Юрія Тимошенка, який на цих виборах був технічним кандидатом проти Юлії Тимошенко (сам він, щоправда, це заперечує), округ №88 на Івано-Франківщині дав 944 голоси (1%, 10-те місце). Виборці іншого прикарпатського округу – №87 – підтримали свого позафракційного мажоритарника Юрія Дерев’янка 1760 голосами (2%, 9-те місце).

Позафракційний нардеп, "УКРОПівець" Олександр Шевченко у своєму окрузі №83 (Івано-Франківськ) фінішував сьомим, отримавши 3651 голос (3,4%). А найкращий результат з-поміж кандидатів-мажоритарників продемонстрував співголова депутатської групи "Відродження" Віктор Бондар: у окрузі №191 на Хмельниччині за депутата проголосував 4441 виборець (5,2%, 7-е місце).

 
(Натисніть, щоб збільшити)

Раніше Рух ЧЕСНО розповідав, як за кандидатів у Президенти голосували на їхніх малих батьківщинах. Окрім того, ми дослідили, як результати президентських виборів на Київщині стали наслідком провальної роботи партійних команд у регіоні.

21 квітня, у день другого туру виборів Президента, Рух ЧЕСНО вестиме онлайн-марафон, під час якого відстежуватиме перебіг голосування та оприлюднюватиме результати.