Зеленський на Дніпропетровщині довірився екс-регіоналу та мамі друга

Середа, 6 березня 2019, 10:08

Центрвиборчком оприлюднив список довірених осіб кандидатів на президентських виборах. Рух ЧЕСНО поцікавився, кому кандидат у Президенти Володимир Зеленський довірився на Дніпропетровщині.

Довірені особи, згідно із законом, ведуть агітацію та сприяють кандидату на посаду Президента України у виборчому процесі, представляють його інтереси у відносинах з виборчими комісіями, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації, об'єднаннями громадян, виборцями. Про це йдеться в статті 67 закону "Про вибори Президента України".

У Дніпрі Зеленський довірився здебільшого адвокатам: Володимирові Стадниченку, який кілька разів балотувався в депутати районної в місті ради від "Партії регіонів" та "УКРОПу", Сергію Бабенку, котрий, імовірно, висувався від "БПП", а також колишньому судді Денисові Маслову.

Довіреними особами коміка у Дніпрі також стали співробітник фірми екс-судді Маслова Тимур Лонгиненко, підприємець Артем Волосянко та працівник комунального підприємства Вадим Грабинський.

У рідному Кривому Розі Володимир Зеленський довірився "кварталівцю" Юрію Корявченкову та мамі іншого колеги з "Кварталу-95" Ользі Пікаловій. Також його довіреними особами в місті стали студент Станіслав Моргач і Світлана Максимчук.

На теренах Дніпропетровської області довіреними особами кандидата стали висуванці партії "Солідарність жінок України" до ВРУ 2014 року Михайло Лужецький та Марія Мартинюк. Також шоумен довірився Юлії Орловій, чоловік якої 2014 року висувався до українського парламенту від партії "Солідарність жінок України", а 2015-го став депутатом Дніпропетровської облради від "Відродження".

Довіреною особою став і Родіон Бурдін, який 2015 року балотувався в депутати Кіровської районної в м. Дніпрі ради від "Відродження".

Крім того, Зеленський довірився Світлані Реутенко та Юрію Влащенку з Царичанки.

Відомо, що людина з такими самими прізвищем, ім’ям і по батькові працювала у відділі державної виконавчої служби Царичанського районного управління юстиції Дніпропетровської області. Цього колишнього співробітника занесено до держреєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Єдиний виборчий округ, який не охопив Зеленський, – №30.

Нагадаємо, що Рух ЧЕСНО проаналізував довірених осіб у столиці Петра Порошенка, Володимира Зеленського та Юлії Тимошенко.

Також Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти та депутатів рад у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.