Кондратюк: У воюючій країні казати, що вас не стосується війна – це маячня

Вівторок, 5 березня 2019, 15:17
Фото: Ганна Грабарська

Цьогоріч ми не їдемо на конкурс через профнепридатність чиновників та неадекватність учасників відбору, вважає відомий продюсер та телеведучий

В інтерв'ю спецпроекту "Вибори вибори" Кондратюк гостро розкритикував організацію відбору на Євробачення та відмову українських виконавців представляти країну в Ізраїлі.

"Хтось це вважає солідарністю артистів, але, як на мене, – це маячня. Ну, і що, що Maruv не підписала контракт? Теоретично, у неї наступного ранку після перемоги у Нацвідборі могли кардинально змінитися обставини у житті. І що?", – каже автор музичних програм "Караоке на Майдані" та "Шанс".

На його думку, однією з причин того, що українські артисти не поїхали на Євробачення могла бути відсутність грошей. Адже телеканал СТБ цього року вперше відмовився фінансувати поїздку на конкурс. "Так, в СТБ заявили, що вони жодним чином не підтримують учасників фінансово. Думаю, артисти вирішили просто використати безкоштовний ефір. Тому, виходить, що вони не поїхали, бо розуміли, що у них немає грошей чи немає репертуару, в якому вони впевнені", припускає Кондратюк.

Водночас телеведучий не вважає, що питання про російські гастролі та позицію про Крим та Донбас є політизацією музичного конкурсу. За словами Кондратюка, це такі ж нормальні теми, як і "Що ви їсте зранку і хто вам шиє костюми?".

"Або артисти живуть у реальному світі, або нехай ідуть в дупу і використовують свої таланти де завгодно, тільки не у Нацвідборі як люди, які представлятимуть Україну. У воюючій країні  казати, що вас не стосується війна – це маячня. Це всі розуміють, хто при тямі", - заявив Кондратюк.