Хатія Деканоідзе: Вбивство Каті Гандзюк – це те, що мене вразило

Четвер, 21 березня 2019, 16:18
Фото: Ганна Грабарська

Колишня очільниця Національної поліції України в ексклюзивному інтерв'ю спецпроекту "Вибори вибори" розповіла про своє ставлення до нападів на українських активістів та "Лягай, Бандера" від правоохоронців.

"Лягай, Бандера" це неприйнятно і викликає почуття страху у кожної людини. Тоді ми всі бандери - так виходить? Дуже правильно, що поліція вибачилася, і сказала, що це неприйнятно", вважає Деканоідзе.

На її думку, якщо правоохоронець перевищує повноваження, то має бути орган, який розслідує, а потім карає цих людей. Кожна людина, особливо у формі, повинна розуміти, що якщо вона перевищує повноваження, то закон її покарає.

Деканоїдзе вразила страшна смерть активістки із Херсона Катерини Гандзюк. Вона переконана, якщо не буде об'єктивного розслідування цієї справи і якщо люди не побачать, що і замовники, і виконавці сидять і закон переміг, то у поліції не буде жодних нормальних відносин із суспільством .

"По каждому случаю избиения или убийства активистов, журналистов должно быть объективное и стопроцентное расследование", висловила свою позицію екс-глава Нацполіції.