На Запоріжжі довіреними особами Зеленського стали екс-держслужбовці

Середа, 13 березня 2019, 18:15
ФОТО ЕЛЬДАРА САРАХМАНА, УП

За даними Центрвиборчкому, довіреними особами у Запоріжжі Володимира Зеленського стали Михайло Крячко та Дмитро Арабаджиєв. Обидва раніше працювали у Запорізькій обласній державній адміністрації. Про це повідомляє Громадський рух ЧЕСНО.

Окрім того, що Михайло Крячко став довіреною особою, він також є представником команди "Зе!" у Запоріжжі. Наразі працює директором запорізького офісу digital-агентство SMMSTUDIO, яке займається просуванням кандидатури Зеленського у соцмережах. Як відомо із документів, 2008 року він працював у Запорізькій облдержадміністрації – був головним спеціалістом організаційного відділу апарату ЗОДА.

Разом із Михайлом Крячком у Запорізькій ОДА раніше працював Дмитро Арабаджиєв, який також став  довіреною особою Зеленського у місті. Зокрема, 2005 року у ЗОДА була створена Запорізька регіональна робоча група обліку виборців. До складу цієї групи увійшов Дмитро Арабаджиєв, який на той час був начальником загального відділу апарату облдержадміністрації та Михайло Крячко, який тоді працював головним спеціалістом організаційного відділу апарату облдержадміністрації. Зараз Арабаджиєв працює завідувачем кафедри загально правових та політичних наук ЗНТУ та очолює Запорізьке обласне представництво Всеукраїнської
асоціації політичних наук.

Також у Запоріжжі довіреними особами Зеленського стали підприємець Юрій Капустянський, зайнятий у сфері обслуговування авто та Петро Горобець, що імовірно працює на "Запорізькому алюмінієвому комбінаті".

У Бердянську та Василівці довіреними особами обрали власницю кафе та керівника комунального музею. Так, у Бердянську інтереси Зеленського представляє Євгенія Манько - вона переселенка із Макіївки, яка згодом відкрила у курортному місті кафе "Качели". У Василівці довіреною особою став Валерій Стойчев, який наразі керує комунальним закладом
"Василівський історико-архітектурний музей-заповідник "Садиба Попова".

Мелітополь "довірили" Арсенію Прокопенко. Він значиться  засновником та керівником ТОВ "Сан Лайт Енерджі", основний вид діяльності якого - виробництво електроенергії. Цікаво, що зайнятися такою діяльністю Прокопенко вирішив нещодавно: "Сан Лайт Енерджі" було створене наприкінці 2018 року. До цього він був зареєстрований приватним підприємцем та займався наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. У тому числі здавав в оренду номери на базі відпочинку у курортній Кирилівці.

У місті Токмак Запорізької області довіреною особою став Сергій Серіков. Зараз він живе у Запоріжжі та працює директором EVENT-агентства "Royal Z", яке займається організацією концертів, фестивалів та розважальних шоу. А у Пологах - Олександр Нікітін, родина якого займалася підприємництвом у сфері ремонту техніки та торгівлі.

Нагадаємо, у Запорізькій області 9 виборчих округів. Також Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти та депутатів рад у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.