Довіреними особами Смешка стали голова гільдії медоварів і "радикал" – Київщина

Середа, 13 березня 2019, 13:10

На сайті ЦВК оприлюднено список довірених осіб кандидатів на президентських виборах. Рух ЧЕСНО поцікавився, кому ж кандидат Ігор Смешко довірив свою репутацію в Київській області.

Довірені особи, згідно із законом, ведуть агітацію та сприяють кандидату на посаду Президента України у виборчому процесі, представляють його інтереси у відносинах з виборчими комісіями, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування, засобами масової інформації, об'єднаннями громадян, виборцями. Про це йдеться в статті 67 закону "Про вибори Президента України".

Ось список тих, кому Ігор Смешко довіряє на Київщині:

 

Із 9 виборчих округів лише на трьох Смешко має своїх довірених осіб. Кандидат не спромігся закрити бодай 50% округів у Київській області. До того ж Рух ЧЕСНО під час моніторингу агітаційного процесу на Київщині жодного разу не помічав активності Смешка чи його команди.

Для порівняння: Анатолій Гриценко, Петро Порошенко та Юлія Тимошенко обрали довірених осіб на кожен з округів та вели агітаційну кампанію в регіоні.

У Макарівському районі (округ №91) Ігор Смешко довірився тимчасово безробітній Людмилі Гончаренко. До 2019-го вона працювала начальником відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції в Київській області.

На своїй сторінці у Facebook Гончаренко активно агітує за Ігоря Смешка.

 

Фото з Facebook-сторінки Людмили Гончаренко

У Переяславі-Хмельницькому, а також у Богуславському, Кагарлицькому, Миронівському та Рокитнянському районах (округ №93) довіреною особою кандидата став пенсіонер Олег Донченко. 2018-го він безуспішно висувався в депутати Миронівської ОТГ від "Радикальної партії Олега Ляшка".

У Броварах (округ №97) Смешко так само довірився пенсіонеру Василеві Барабашуголові "Гільдії медоварів України", який входить до складу журі конкурсів з медоваріння та організовує різноманітні майстер-класи з виготовлення меду.


У Білій Церкві (округ №90), в Узині (округ №92), Обухові (округ №94), у Києво-Святошинському районі та Приірпінні (округ №95), у Бучі, Славутичі, Бородянському, Вишгородському, Іванківському та Поліському районах Київщини (округ №96), у Яготині, Борисполі, Переяславі-Хмельницькому (округ №98) Ігор Смешко взагалі не має довірених осіб.

Нагадаємо, що Рух ЧЕСНО проаналізував довірених осіб у столиці Петра Порошенка, Володимира Зеленського та Юлії Тимошенко, а також оприлюднив інформацію про те, з ким на Київщині домовилися в обласному осередку "БПП" на парламентських перегонах і хто планує йти в нардепи в Києві.

Також вийшли статті про довірених осіб Юлії Тимошенко та Юрія Бойка.

Крім того, Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.