Ще один кандидат у Президенти знімається з виборів (оновлено)

П'ятниця, 1 березня 2019, 15:35

Кандидат на посаду Президента від партії "Сила людей" Дмитро Гнап найближчим часом може заявити про те, що знімає свою кандидатуру. Таку думку в коментарі Руху ЧЕСНО висловив член політради "Сили людей" Олександр Солонтай.

За його словами, на з'їзді партії 20 січня 2019 року Гнап пообіцяв відмовитися від балотування, якщо демократичні сили висунуть єдиного кандидата.

"Офіційна позиція партії: ми підтримуємо єдиного кандидата… Я впевнений у тому, що він виконає рішення з'їзду", – наголосив Солонтай.

Він також повідомив, що завтра, 2 березня, у Дніпрі відбудеться з'їзд "Сили людей", де буде присутній Гнап.

Тим часом керівник штабу Гнапа Дмитро Дробот анонсував заяву кандидата щодо подальшої участі у виборах.

"У найближчу годину буде заява від Дмитра Гнапа щодо його подальшої участі в кампанії на посаду Президента України", – написав Дробот у Facebook.

Згодом Гнап оприлюднив відеозвернення, у якому підтвердив свою попередню обіцянку:

"Я обіцяв зняти свою кандидатуру, якщо буде обраний єдиний кандидат від демократичних сил. Я підтверджую свою обіцянку і теж готовий знятися на користь Анатолія Гриценка. Але в цьому питанні остаточне рішення має ухвалити з'їзд партії "Сила людей", який відбудеться завтра".

Гнап також запросив на з'їзд політсили Гриценка як єдиного кандидата від демократичних сил.

20 січня "Сила людей" висунула Гнапа кандидатом на посаду Президента. Заставу в розмірі 2,5 мільйона гривень той збирав з пожертв.

Гнап обіцяв зняти свою кандидатуру, якщо Андрій Садовий, Святослав Вакарчук та Анатолій Гриценко домовляться про єдиного кандидата від демократичних сил.

Сьогодні, 1 березня, Садовий оголосив, що знімає свою кандидатуру з виборів Президента на користь Гриценка.

Нагадаємо, що Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець може не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.

Також Рух ЧЕСНО проаналізував, чому на президентських виборах-2019 балотується рекордна за роки незалежності України кількість кандидатів.