Кошулинський пообіцяв оприлюднити дані про донорів його кампанії

Четвер, 21 лютого 2019, 12:48

Кандидат на посаду Президента від націоналістів, голова Секретаріату ВО "Свобода" Руслан Кошулинський погодився оприлюднити інформацію про донорів, які фінансують його передвиборчу кампанію. Таку обіцянку він дав у інтерв'ю Громадському руху ЧЕСНО.

Як стверджує Кошулинський, кошти на заставу в розмірі 2,5 млн гривень для реєстрації його кандидатом надали політичні сили, які його висунули.

За словами "свободівця", ключовими донорами його кампанії є "партія та фізичні особи". При цьому Кошулинський зазначив, що "Свобода" не ставить собі за мету зібрати з партійців кошти.

"Якщо в них є потреба і якщо вони вважають, що програма, яку декларує кандидат, їх влаштовує, вони можуть підтримати", – додав політик.

На запитання, чи готовий він оприлюднити інформацію про донорів виборчої кампанії, Кошулинський відповів, що ці дані є відкритими.

"Ця річ може бути оприлюднена в будь-який спосіб, хоч щодня... У нас є відкрита інформація, хто вкладає кошти. Якщо у вас є потреба побачити, жодного заперечення в цьому немає. Кандидат дає свою згоду", – наголосив "свободівець".

Нагадаємо, Рух ЧЕСНО закликав усіх кандидатів на посаду Президента оприлюднити джерело 2,5 млн грн застави, коштів виборчого фонду та декларацію за 2018 рік. Першим на цей заклик відгукнувся самовисуванець Ігор Шевченко. Також оприлюднити декларацію за 2018 рік пообіцяв лідер "Самопомочі" Андрій Садовий.

Чинне законодавство зобов’язує кандидатів подати до ЦВК проміжні фінансові звіти за 5 днів до виборів. Оскільки такі звіти будуть оприлюднені в останню мить, виборці не матимуть змоги вчасно ознайомитися із цією інформацією, а отже зробити зважений поінформований вибір під час волевиявлення.

Нагадаємо, що Громадський рух ЧЕСНО зібрав інформацію про кандидатів у Президенти у спецпроекті Polithub, де кожен виборець може не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність.