Посли G7 визначили виборчу реформу однією з пріоритетних

Середа, 30 січня 2019, 09:58

Виборча реформа потрапила в перелік ключових реформ в Україні, які посли країн "Великої сімки" обіцяли підтримати під час головування Франції. Про це повідомили у Твіттері групи послів G7 з підтримки реформ в Україні.

У повідомленні зазначили, що група підтримки реформ відзначає поступ у реформуванні з 2015-го року, тож вони й надалі підтримуватимуть Україну в цих процесах.

"Ухвалення реформ виборчого законодавства, спрямованих на посилення доброчесності та інклюзивності, в перспективі проведення парламентських та місцевих виборів (2019-2020) у відповідності до визнаних міжнародних стандартів", йдеться в документі, який опублікували разом із постом.

Серед пріоритетних напрямків роботи посли також вказали судову реформу, реформу правоохоронних органів, сектору безпеки, освіти, захист прав і свобод та децентралізацію.

Нагадаємо, що виборчу реформу підтримує понад 40% населення України. Її обіцяли і Президент, і парламент у Коаліційній угоді. Попри це, новий Виборчий кодекс досі чекає розгляду в другому читанні.