Вертеп за Кошулинського: колядники збирають підписи за "свободівця" у Президенти України

Середа, 16 січня 2019, 12:23

До Водохреща на Західній Україні тривають традиційні різдвяні святкування, і коляда є їхньою незмінною складовою. Учасникам вертепу охоче відчиняють двері чи не в кожній оселі. Тому для політтехнологів, які знають портрет виборця на Прикарпатті, це нагода ненав’язливо нагадати про свого кандидата.

На християнських цінностях франківців вирішили "зіграти" місцеві "свободівці". Під різдвяні мотиви колядок вони вручали брендовану продукцію партії та збирали підписи на підтримку свого кандидата на президентських виборах Руслана Кошулинського.

Про політичних колядників від ВО "Свобода" розповідають франківці, які мешкають у різних мікрорайонах міста.

"Сьогодні вперше побачив колядників, яким не треба було давати гроші чи хоча б пампуха. П’ятеро-шестеро молодих людей гарно заколядували "Небо і земля", вручили набір політичної агітації від "Свободи" та попросили підписатися за висунення Кошулинського в Президенти", – пише в соцмережі Facebook франківець Євген Карпенко.

На звороті календарика з портретом Кошулинського розміщене різдвяне вітання з політичним підтекстом.

 
фото: євген карпенко

Музикантка і громадська діячка Людмила Лінник також зустріла політичних колядників. На своїй сторінці у Facebook вона поділилася враженнями:

"Побажали мені у віншуванні, щоб нашій нації позбутися окупації і щоб мої статки зростали скорше, ніж комунальні видатки. Я посміхнулась, і вже по гаманець – гарно ж, з гумором. А вони мені: "Ми колядуємо, але грошей не потребуємо! А ще й вам подарунки даруємо". І тицяють мені пакетик з політичною агітацією: календарики, газетка, листівка... Від панів Марцінківа (мер Івано-Франківська – прим. ЧЕСНО) та Кошулинського. І в папочці відмітили, що в мене вони побували. Для звітності, мабуть".

Окрім підписів на підтримку кандидата Кошулинського, дехто з містян повідомляє й про збирання персональних даних.

"У мене запитували дату народження, уточнювали адресу, номер телефону", – розповіла нам Ольга Тут.

Щодо збирання колядниками особистих даних Руху ЧЕСНО підтвердили й кілька інших осіб.

В обласному осередку ВО "Свобода" заперечують причетність їхньої партії до збирання підписів на підтримку Кошулинського.

"Уперше чую про те, що колядники збирають якісь підписи за Кошулинського. Можливо, це ініціатива людей, котрі підтримують нашого кандидата. Поганого й протизаконного в цьому нічого не бачу. Якщо таке є, то лише радію з того", – сказав голова Івано-Франківської обласної організації ВО "Свобода" Михайло Королик.

"Свободівець" також додав, що обласний осередок не одержував від центрального штабу партії вказівок щодо збирання підписів і, загалом, жодних підписів містян на підтримку їхнього кандидата в партійному офісі немає.

До речі, Руслан Кошулинський ще не зареєструвався в ЦВК як кандидат на посаду Президента України. Вибори глави держави призначено на 31 березня 2019 року.

Нагадаємо, що на Київщині Громадський рух ЧЕСНО зафіксував розповсюдження газети "#Команда Порошенка" без вихідних даних. У виданні читачам розповідають про Томос, а поруч розміщено астрологічний прогноз для Порошенка та Філарета. Гаранту в гороскопі прогнозують перемогу.

У Харкові, Дніпрі та Чернігові мешканці отримали вітальні листівки від своїх мерів та Петра Порошенка. На харківській поштівці, зокрема, зображено площу з пам’ятником Леніну. В Адміністрації Президента від цих листівок відхрестилися. А міські голови Чернігова та Дніпра підтвердили, що це їхня ініціатива.