Аналітик: Поки Медвечук залучений до процесу обміну, будуть нові заручники і буде далі йти війна

Понеділок, 8 жовтня 2018, 14:38

Те, що робить Медведчук щодо обмінів, – це вкрай брудна і жорстока гра на нервах тих, хто сьогодні чекає своїх рідних з полону. Які, до того ж, перебувають там у нелюдських умовах.

Про це в інтерв'ю спецпроекту "Вибори вибори" розповіла аналітик Центру досліджень проблем громадянського суспільства Марія Кучеренко.

Вона зазначає, що заперечувати вплив Медвечука на Путіна не можна. Адже лідери квазідержавних утворень "ЛНР" та "ДНР" у рамках кожної зустрічі у форматі Тристоронньої контактної групи говорять, що обговорювати обмін будуть тільки з ним. Так само і Пєсков, прес-секретар Путіна, постійно називає прізвище Медведчука як людини, яка здатна розблокувати процес.

"Але залучення подібних осіб і розмови про те, що є "безальтернативний перемовник" або "перемовник №1", – це потурання Москві", - зазначає Кучеренко.

Повернення Медвечука в публічну політику аналітик вважає дурістю, адже роль сірого кардинала йому вдається набагато краще. Його вихід на політичну арену, швидше за все, персональні, непроговорені амбіції.

"Водночас те, що його поява так спокійно дозволяється українським суспільством, також багато говорить про стан українського суспільства на п’ятому році війни, - зауважує Марія Кучеренко, - Власне, революція і якісні зміни всередині української свідомості, що ми Європа, а Україна – не Росія, це не завершено. Бо про яку гідність можна говорити, коли Медведчук цілу годину розповідає щось по одному з телеканалів, який дивиться широка аудиторія?"