Політконсультант: У виборчому законодавстві мають відбутися серйозні зміни

Понеділок, 24 вересня 2018, 11:40

Треба змінити головну політичну складову корупції в Україні – мажоритарку, коли будується 5 дитячих майданчиків, цілують 15 дітей, обіцяють усе, що завгодно, ста бабусям і стають депутатом – це страшенне зло.

Про це  в інтерв'ю спецпроекту "Вибори вибори" заявив медійник та політичний консультант Олексій Ковжун.

Він зауважив, що важливо голосувати на виборах відповідально. І цікавитися у політиків яким чином вони будуть виконувати свої передвиборчі обіцянки.

"Ось політик заявляє: "Ми переможемо Росію і заберемо Крим!". Секундочку — як ти це зробиш? Можна питати на зустрічах з кандидатом, у соціальних мережах, — радить Ковжун, — Чи  уявіть, що обираєте чоловіка для своєї доньки. Ви б такого взяли? Чи цікаво було б чарку з ним перехилити? А ви б не побилися наприкінці цієї вечірки? А чи готові ви найняти таку людину на роботу? Чи, може, він сильно пихатий, не дотримується слова і не ходить на роботу. Вам потрібен такий працівник?"

Також політичний консультант, який працював з Юлією Тимошенко та Сергієм Тарутою, зауважує ремонт доріг, під`їздів, будівництво дитячих майданчиків тощо відбувається за кошти українців, а не політиків.

"Всі ці "чудотворці" приїжджають і переконують – ця дорога і цей світлофор зроблено за підтримки депутата такого-то! Але це не його кошти, це субвенція, яку він якось собі наканючив у держбюджеті, а потім хвалиться. Субвенція – це наші з вами гроші. Ви б купили за свої гроші те, що він вам привіз? Думайте", – радить Ковжун.