Шабунін: Судимість, яку мені малює Юрій Луценко, вибиває мене з, як мінімум, одного електорального цикла

Вівторок, 31 липня 2018, 13:47

Голова Центру протидії корупції не бачить сенсу балотуватися у Верховну Раду у 2019 році.

Про це він заявив в інтерв'ю спецпроекту "Вибори вибори".

Зокрема, антикорупціонер зазначив малоймовірно, що майбутня парламентська більшість розділятиме його цілі або цілі Центру протидії корупції. Тому не бачить сенсу змінювати інструментарій для втілення змін в Україні, так як ЦПК наразі є дуже ефективною.

Водночас, за словами Шабуніна, про переформатування ЦПК у політичну партію не може бути й мови: "Ніколи в житті. ЦПК завжди був громадською організацією і назавжди такою залишиться".

Перепоною для політичної кар'єри Шабуніна є його можлива майбутня судимість через конфлікт у 2017 році з Всеволодом Філімоненко біля Дніпровського військкомату у Києві. Тоді Філімоненко, який представлявся журналістом видання "Голос народу", пирснув газовим балончиком в обличчя Шабуніна. Голова ж ЦПК вдарив Філімоненка по обличчю. Через це антикорупціонеру "світить" до 5 років увязнення.

"У мене, скоріш за все, буде судимість у подарунок від Юрія Віталійовича, тому для мене ця історія буде закрита (мається на увазі вибори у 2019 році, - УП). Просто немає іншої логіки в його діях, - зауважує Шабунін, - Сама по собі справа не є адекватною по сутності і по доказовій базі. Тому передавати її в суд, щоб там ганьбитись, не маючи кінцевою ціллю судимість… Власне не бачу іншої мотивації".