Дмитро Гнап: "Виборча реформа дає можливість нам вибити один з наріжних каменів корупції"

Понеділок, 2 липня 2018, 11:23

Колишній журналіст і новоспечений політик Дмитро Гнап вважає, що виборча реформа допоможе викорінити політичну корупцію. Про це він розповів в інтерв’ю спецпроекту "Вибори вибори".

"Це взагалі одна з найпотрібніших речей, при чому вона важлива не тільки в плані оновлення влади. Вона  дає можливість нам вибити один з наріжних каменів корупції," переконаний Гнап.

Як доказ цього екс-журналіст приводить у приклад своє останнє розслідування "Клуб книголюбів", у якому йдеться про секретні домовленості українських політиків. Крім того, Дмитро згадує розслідування "Вільна каса БПП", в якому викриває, як народні депутати купують місця в закритих партійних списках.

"Типовий приклад – Олександр Грановський, депутат від БПП, який у багатьох негідних речах підозрюється,  розповідає журналіст. За інсайдерською інформацією, старший партнер Грановського, бізнесмен Адамовський заплатив 5 млн доларів за те, щоб Грановський потрапив у списки БПП. Ці гроші треба було якось відбивати. І що ми бачимо? Через 2 роки на ринку з'являється дуже сумнівна, підозріла фірма "Трейд Коммодіті", яка починає постачати пальне для Міноборони, для Національної гвардії, для МВС. І зрештою, виявляється, що за цією прокладкою стоїть пан Адамовський. У фірми на 8 мільярдів тендерів, а Міноборони ще жаліються на низьку якість пального".

Недосконалі виборчі правила, на думку Дмитра, загрожують національній безпеці України.

Нагадаємо, нещодавно відомий журналіст-розслідувач Дмитро Гнап заявив, що залишає журналістику та йде в політику. Він збирається взяти участь у праймеріз перед президентськими виборами та балотуватися до Верховної Ради.