Посли країн G7 закликали депутатів якнайшвидше сформувати ЦВК

Понеділок, 23 квітня 2018, 14:46

Посли країн Великої Сімки звернулися до керівників парламентських фракцій Верховної Ради України із закликом якомога швидше сформувати оновлений склад Центральної виборчої комісії. Під заявою підписалися посли Канади, Великої Британії, США, Німеччини та Тимчасовий Повірений у справах Делегації Європейської Комісії.

Про це йдеться в офіційному листі дипломатів G7 до народних депутатів України, оприлюдненому на сайті Реанімаційного Пакету Реформ.

Дипломати нагадали, що повністю підтримують виборчу реформу в Україні, і оновлення складу ЦВК є однією із складових цих змін.

"У заяві Послів країн Великої Сімки  від 15 листопада 2017 року ми висловили нашу

потужну підтримку виборчій реформі, яка матиме серйозний вплив на довгострокове зміцнення демократії, політичної стабільності та економічного прогресу в Україні"

У своєму звекрненні до депутатів посли наголошують на тому, що швидке розв’язання цієї проблеми – навіть таке, за якого одна посада залишиться тимчасово  вакантною на час обговорення кандидатури висуванця однієї з фракцій – є важливим з огляду на роль, яку члени ЦВК гратимуть у процесі підготовки до президентських та парламентських виборів 2019 року.  

"Ми наголошуємо на необхідності політично збалансованого складу Центральної виборчої комісії, що створить підґрунтя для прозорості та довіри до майбутнього виборчого процесу та його результатів", – йдеться в листі.  

 
 
лист дипломатів G7 до народних депутатів України

Нагадаємо, що 18 квітня Комітет Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя рекомендував парламенту звільнити 13 чинних членів ЦВК, строк повноважень яких закінчився, та визначитись щодо внесених Президентом України 14 кандидатур у члени ЦВК.