Комітет Верховної Ради підтримав оновлення складу ЦВК

Середа, 18 квітня 2018, 16:29

Парламентський Комітет з питань правової політики і правосуддя висловився  "за" звільнення нинішнього складу ЦВК та підтримав нових кандидатів до цього органу.

Про це повідомив у своєму Facebook народний депутат від Радикальної партії Андрій Лозовий.

"Ну, нарешті! Щойно Комітет ВР з питань правової політики і правосуддя підтримав звільнення членів ЦВК, чого ми вимагали ще з 2014 року. Присутні 26 членів Комітету. 24 проголосували "за".

Також члени комітету підтримали усіх 14 кандидатів до ЦВК: Аллу Баласаєву, Наталію Бернацьку, Михайла Вербенського, Андрія Євстігнєєва, Ірину Єфремову, Ольгу Желтову, Олега Конопольського, Світлану Кустову, Ольгу Лотюк, Віталія Плукаря, Євгена Радченка, Леонтія Шипілова, Тетяну Юзькову.

Однак склад Центральної виборчої комісії передбачає 13 членів. Вирішиться доля нових членів у четвер, 19 квітня, коли Верховна Рада голосуватиме за оновлення складу ЦВК.

"Рішення Комітету носить рекомендаційний характер. Останнє слово – за сесійною залою", – написав Лозовий.

Нагадаємо, у 12 членів ЦВК перебіг семирічного строку повноважень завершився 1 червня 2014 року. У 13 члена ЦВК строк повноважень закінчився у лютому 2017 року.

Цього лютого президент Порошенко вніс до Верховної Ради подання на кандидатів у нові члени Центральної виборчої комісії, які пройшли спеціальну перевірку, передбачену Законом "Про запобігання корупції".