Учасники акції 17 жовтня підписали меморандум про спільні дії

П'ятниця, 6 жовтня 2017, 13:30

Сьогодні у прес-центрі УНІАН представники громадських та політичних рухів нагадали про 3 вимоги “Великої політичної реформи” та наголосили на ненасильницькому характері акції, що відбудеться 17 жовтня.

У Меморандумі про спільні дії учасники громадських та політичних рухів окреслили мету акції та підтримали три ключові вимоги до влади: невідкладне проведення виборчої реформи, скасування депутатської недоторканності та створення незалежного антикорупційного суду.

Підписанти Меморандуму наголошують, що Всеукраїнська акція 17 жовтня, яка відбудеться біля Верховної Ради у Києві та в усіх обласних центрах України, є НЕНАСИЛЬНИЦЬКОЮ і має на меті шляхом МИРНОГО та ЗАКОННОГО протесту примусити Парламент та Президента Порошенка виконати вищезгадані передвиборчі обіцянки.

З повним текстом Меморандуму, а також переліком його підписантів можна ознайомитися нижче:

Меморандум про спільні дії

Ми, громадські та політичні діячі України, підписуємо цей Меморандум на підтримку трьох ключових рішень:

•Запровадження пропорційної системи з відкритими списками на виборах до Верховної Ради України;
• Скасування  депутатської недоторканності;
• Створення незалежного антикорупційного суду.

Будь-які додаткові політичні вимоги є власною позицією тих, хто їх висловлює, та не можуть трактуватися, як спільна позиція підписантів.
Задля досягнення трьох вищезгаданих цілей ініціюємо всеукраїнську НЕНАСИЛЬНИЦЬКУ акцію, що відбудеться 17 жовтня 2017 року на площі Конституції у Києві та в усіх обласних центрах України.

Наша мета - шляхом мирного протесту в рамках чинного законодавства змусити Парламент виконати власні передвиборчі обіцянки та міжнародні зобов’язання України.

Цей Меморандум відкритий для підписання будь-якими громадськими і політичними організаціями та діячами, що підтримують три зазначені вимоги до української влади.

Організаціям та окремим діячам може бути відмовлено у приєднанні до спільної адвокаційної кампанії, якщо не менш ніж третина підписантів цього меморандуму висловить свої застереження стосовно їх участі.

Учасники:
Автомайдан
Антикорупційний штаб
Всеукраїнське об’єднання  “Свобода”
Громадський рух ЧЕСНО
Громадянський рух “Хвиля”
Європейська партія України
Ініціатива реальних дій
Політична сила “Альтернатива”
Партія "Демократичний Альянс"
Політична партія “Національний Корпус”
Партія “Рух Нових Сил Михайла Саакашвілі”
Партія “Об’єднання Самопоміч”
Партія “Громадянська позиція”
Реанімаційний Пакет Реформ (із застереженнями щодо необхідності обмеження, а не скасування депутатської недоторканності)
Центр протидії корупції

Віктор Чумак
Володимир Парасюк
Єгор Соболєв
Мустафа Найєм
Олег Петренко
Павло Костенко
Світлана Заліщук
Сергій Лещенко
Семен Семенченко
Юрій Дерев’янко
Юрій Левченко