Спецпроєкт "Вибори вибори". Наш останній матеріал

Надія Суха, Дарина Рогачук
Четвер, 26 грудня 2019, 14:18

У кінці року прийнято підводити підсумки і ділитися досягненнями. А ще –  закінчувати старі справи і починати нові.

Дійсно, ніщо не вічне і навіть на успішних та улюблених справах часом доводиться ставити крапку. Цього року так стається й зі спецпроектом "Вибори вибори", який оголошує про своє припинення. 

"Вибори вибори" розпочався у жовтні 2017 року як майданчик для підтримки виборчої реформи

 

Однак за цей час ми не просто інформаційно підтримували ухвалення пропорційної системи з відкритими списками на виборах до Верховної Ради. Нам вдалося згуртувати навколо теми демократичних змін цілу спільноту однодумців з волонтерів, військовихполітиків, представників церкви, бізнесу, громадських активістів, артистів, які стали не просто героями наших публікацій, а й друзями.

 

Основною зброєю нашого спецпроекту став жанр інтерв'ю. Нашою метою була не тільки публічна дискусія про необхідність зміни виборчих правил. Ми хотіли почути і донести до читачів різні думки щодо того як живе країна після Майдану і під час війни, куди ми рухаємося і що нам треба робити, щоб стати успішною державою.

 

Водночас ми пишаємося тим, що деякі з наших спікерів перейшли від слів до діла і  стали частиною української політики. І ми щиро бажаємо їм у цьому відповідальному кар'єрному етапі життя пронести ті цінності, які вони декларували у наших інтерв'ю. 

Загалом за два роки і три місяці існування ми опублікували 247 матеріалів (не враховуючи новин та авторських колонок), охопили понад 1 200 000 людей та мали загалом 2 500 000 переглядів. 

Окрім інтерв`ю ми готували для вас матеріали, де пояснювали як працює українська політика, висвітлювали акції громадського протесту, з іронією розповідали про дивні ініціативи наших депутатів у залі парламенту. Минулого літа запустили серію матеріалів "Хроніки виборчого трешу", де пригадували найскандальніші історії з усіх українських виборчих кампаній і застерігали, щоб ви знову не поїли політичної гречки

На "Вибори вибори" ми готували й розслідування про "нові обличчя" у політиці, а також викривали маніпуляції "старих".

 

 

Разом із аналітиками ГО Центр UA ми вчитувалися в програми політиків і партій, щоб тлумачити і відстежувати їхні обіцянки. 

Особливим своїм досягненням ми вважаємо й дві нелегкі виборчі кампанії у році, що минає. Разом із Рухом ЧЕСНО наш спецпроект проводив марафон "День виборів". У важливі моменти - під час дебатів на стадіоні,  потужної роботи у штабах, інавгурації та ухвалення Виборчого кодексу - ми вмикалися онлайн, щоб інформувати наших читачів про найважливіше. І навіть ходили до психологів, які давали поради, як це все пережити. 

Штаб партії
Штаб партії "Слуга народу" 28.07.2019

Ми прагнули ніколи не зупинятися у розвитку і почали експериментувати із різними відеоформатами. Почали від включень зі штабів під час виборів і продовжили створенням окремих відеороликів, де простими словами пояснювали українцям складні законопроекти та ініціативи нової влади. 

І все ж найбільшою перемогою стало досягнення нашої першопочаткової мети – відміна мажоритарної системи на виборах до парламенту і ухвалення пропорційної системи з відкритими регіональними списками.

Віримо, що це перший крок для перезавантаження наших владних еліт і формування нових традицій в українській політиці.  

Дякуємо вам, нашим читачам і друзям, за підтримку та об'єктивну оцінку наших зусиль. 

І хоча спецпроєкт "Вибори вибори" залишився позаду, ми не будемо зупинятися і вже готуємо для вас новий проект. Ми готові до нових викликів і обіцяємо й надалі працювати чесно та об'єктивно. 

Зустрінемося з вами в новому році - з новими ідеями та форматами! 

Команда "Вибори вибори" та ГО "Центр UA"



Спецпроєкт "Вибори вибори". Наш останній матеріал
Борис Тарасюк: "До зустрічі з Путіним треба готуватись і розуміти його КДБівську свідомість"
Домовились домовлятись: варіанти закінчення війни
Народовладдя від Слуг: про що поговорити за новорічним столом
Усі публікації