Що постять в Інстаграм новоспечені мажоритарники Києва?

Дарина Рогачук
П'ятниця, 26 липня 2019, 12:02

Центральна виборча комісія порахувала майже 100% бюлетенів.

Якщо на деяких округах в регіонах такі мастодонти-мажоритарники як Богдан Дубневич чи Сергій Пашинський ще намагалися боротися за депутатське крісло з молодими та недосвідченими "слугами народу", то у Києві ніхто особливо не пручався усі 13 округів впевнено виграли кандидати від Зеленського. Це, до речі, прецедент.

Тож оскільки більшість київських "слуг" переважно невідомі широкому загалу і, будемо відверті, отримають мандат передусім завдяки розкрученому бренду політсили, спецпроект "Вибори вибори" вирішив зазирнути у їхні сторінки в Інстаграм. Щоб, так би мовити, краще познайомитися з майбутніми нардепами. 

Як виглядають без п`яти хвилин народні депутати від Києва? Давайте дивитися разом. 

Округ №211. Олександр Юрченко

 

Новому представнику Голосіївського району столиці 31 рік. Громадський активіст,  живе у Києві, до виборів тимчасово не працював. У виборчих перегонах вирвав перемогу у діючого секретаря Київради Володимира Прокопіва

За даними порталу Посіпаки, людина з ПІБ Юрченко Олександр Миколайович у різний час була помічником таких народних депутатів як Тарас Батенко (БПП), Андрій Денисенко (безпартійний), Олександр Шевченко (ВО Свобода), Олена Сотник (безпартійна).

Рух ЧЕСНО зазначає, що кандидат від "Слуги народу" також був головою Святошинської партійної організації УКРОПу, а у 2017-2019 роках входив до складу Громадської ради при Голосіївській РДА від ГО "Всеукраїнська люстрація".

В Інстаграмі Юрченка бачимо багато фотографій з родиною, з різних мітингів та акцій, а також з Київської міської ради. На сторінці новоспечений депутат часто пише про екологію, незаконні забудови та політику. 

Олександр відкриває карти щодо балотування у нардепи 21 червня: "Відповідаю всім, хто хвилювався: Так я йду з командою Президента України Володимира Зеленського". Відтоді в його Інстаграмі все більше зеленого кольору та наповнений світлинами з прес-конференцій. 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Знаковий день! Отримали посвідчення! Готові до боротьби! Зробимо їх разом! #зекиїв #зекоманда

Публикация от Олександр Юрченко (@sluganaroda.yurchenko.211) 27 Июн 2019 в 12:57 PDT

Цікаво, що в Інстаграмі у Юрченка небагато читачів 316, а лайків під світлинами в середньому від 15 до максимум 72. Однак, як бачимо це не завадило йому виграти вибори. 

Округ №212.  Максим Перебийніс

 

Представляти Дарницю у Верховній Раді буде завідувач відділення клініки "Борис", який спеціалізується на анестезіології та реанімації. Киянин, має більше 20 років медичного стажу. Перебийніс "збив" на окрузі колишнього представника "Народного фронту" Віталія Сташука. 

Сторінку в Інстаграмі уже майже нардеп почав вести лише 24 червня цього року очевидно, зобов'язало балотування. Половину сторінки "прикрашають" пости з зеленим кольором, присвячені партії "Слуга народу". Але є і фото з обличчям Перебийніс перечікує дощ із сміттєвими пакетами на ногах, зустрічається із виборцями на окрузі, а також – із Володимиром Зеленським та головою "СН" Дмитром Разумковим.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Лікарські будні :)

Публикация от Максим Перебийніс (@maksym_perebyinis) 3 Июл 2019 в 3:16 PDT

Не обійшлося і без "лікарняного" фото, де Перебийніс у медичній амуніції щось серйозно пише у блокнот. 

Читачів у народного депутата 133, сам же він ні за ким не стежить. Лайків, як і колега з Голосієва, має небагато – кілька десятків під кожним фото максимум. 

Округ №213.  Артем Дубнов

 

Схоже, анестезіологу Перебийнісу буде з ким потеревенити у Раді на медичні теми – на сусідньому Деснянському окрузі перемогу святкує його колега, лікар Артем Дубнов. 

Мажоритарнику 31 рік, він щелепно-лицьовий хірург у  "Клініці Дубнової "Стоматолог і Я". З округу витіснив нардепа Борислава Березу. 

За даними ресурсу Youcontrol, людина з ПІБ Дубнов Артем Васильович є співвласником компанії "Просперітатіс" (код: 39706861, вид діяльності: покупка і продаж нерухомості). Серед її проектів забудов – ЖК Scandia у Броварах. Однак сам кандидат заперечує інформацію про бізнес із нерухомістю, мовляв, інвестував лише у власне житло як приватна особа. 

Інстаграм Дубнова теж новенький – зареєстрований 22 червня цього року. Перший пост – автобіографічний, де кандидат розповідає про активну патріотичну позицію та пояснює для чого йде в депутати. 

Найбільше фото присвячені передвиборчій агітації Дубнова – він зустрічається з виборцями, відвідує ринки, підприємців, робить

Окрім Зеленського та Разумкова, в Інстаграмі Дубнова можна побачити і Сергія Міхалка – лідера гурту "Ляпіс 98", який виступав на підтримку кандидата. "Запросив Сергія та його чудовий гурт до нас на Троєщину! "Воїни Світла, Воїни Добра" – це і є наша "Троя", наша Троєщина. Це буде круто! Обіцяю)", – хизується кандидат. 

Читачів у Дубнова 287, сам він стежить за двома людьми. Лайків, як і у попередніх Зе мажоритарників, небагато – кілька десятків максимум. 

Округ №214.  Сергій Швець

 


Деснянський район Києва підкорив спеціальний кореспондент "ТСН" телеканалу 1+1, відправивши у відставку нардепа кількох скликань Віктора Чумака. 

На диво, у телевізійника сторінки в Інстаграм не знайшлося. Тож ми вирішили подивитися його Фейсбук, але і там інформації виявилося не густо. 

 

Судячи з соціальної мережі, професійний досвід Швець набував переважно у журналістиці. Про себе пише так: "Народився в місті Черкаси. Батьки виховали в сімейній любові, прагненні знань та відданості Україні".

Фотографій у Сергія Швеця усього 3 – очевидно, з професійної фотосесії для Зе!кандидатів-мажоритарників, адже у всіх схожий стиль. 

Стрічка вже майже народного депутата практично пуста – тут є публікації 2004 року, які різко переходять у 2018.  Карти щодо свого балотування Швець розкриває 30 червня, але не постом, а фотографіями із партійною символікою. Більш відвертим кандидат стає вже після своєї перемоги на виборах: 

 

"Понад 25 тисяч виборців довірили свої голоси мені і це для мене велика честь! Щиро вдячний усім, хто повірив у наші спільні сили змінити життя на краще! Відтепер – менше слів, більше справ) Роботи попереду багато і я запрошую усіх небайдужих мешканців округу 214 до співпраці".

Друзів у Швеця найбільше – понад 2500. Однак, щотижня виходячи в ефір на одному з найпопулярніших українських телеканалів, журналіст взаємодіє з мільйонною аудиторію. Тож публічності Сергію, очевидно, вистачає і без соцмереж. 

Округ № 215. Богдан Яременко

 

Ще один переможець із Деснянського району також обійшовся без Інстаграму. Це дипломат із понад 20-річним стажем Богдан Яременко (свого часу очолював генеральне консульство України в Единбурзі та Стамбулі). 

У Верховну Раду йде як голова правління благодійного фонду "Майдан закордонних справ", однак політичні амбіції мав давно – ще у 2017 році став членом партії УКРОП, керував Київською міською парторганізацією. 24 червня на конференції політсили замість Яременка обрали нового очільника осередку.

 

Новообраний депутат більш активно користується соцмережею Фейсбук – тут у нього багато друзів, фотографій, постів та лайків, адже Яременко вже давно веде активну громадську діяльність. 

"Я не пишаюсь цим результатом, – коментує свою перемогу Яременко, – Я знаю собі ціну, але розумію, що це великою мірою електоральна перемога Володимира Зеленського, моєї команди, а десь лише в останню чергу – моя".

Округ № 216. Леся Забуранна

 

Компанію переможцям у Деснянському та Дарницькому районі складає докторка економічних наук і професорка кафедри менеджменту Національного університету біоресурсів та природокористування України Леся Забуранна. 

На офіційному сайті "Слуги народу" зазначено, що Забуранна входить до Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні і є експерткою науково-експертної ради Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Інстаграм у кандидатки-переможниці є, але він закритий. https://www.instagram.com/lesia.zaburanna/. Фейсбук Забуранна веде більш активно і вже навіть розмістила на кавері своєї сторінки фото Верховної Ради. 

 


Судячи з соцмережі, Леся Забуранна часто відвідує події та міжнародні конференції присвячені гендерній тематиці, подорожує. Про своє балотування від "Слуги народу" заявляє лише 2 липня. 

"Ті, хто мене знає особисто, підтвердять, що довгий час я займаюся питаннями соціально-економічного розвитку депресивних територій з наукової та практичної точки зору. З відчуттям гострого болю, можу констатувати факт стабільного погіршення умов життя людей, їх безнадію та відчай. Саме тому мною було прийняте рішення долучитися до команди президента Володимира Зеленського та зробити усе можливе і неможливе для покращення рівня життя та захисту інтересів людей, які так цього потребують", – пише поки ще не народна депутатка. 

 

Округ № 217. Мар’яна Безугла

 

Представляти у парламенті Оболонь буде 31-річна старша інспекторка з контролю за виконанням доручень відділу цивільних експертів Центру забезпечення службової діяльності Міноборони та Генерального штабу. 

За даними руху ЧЕСНО, Мар`яна представляє офіс реформ у Міноборони і є керівницею програми "Реформа системи медичного забезпечення Збройних сил України".

До речі, 217 – це екс-округ лідера "Національного корпусу" Андрія Білецького.

 

На відміну від попередньо названих колег, "слуга народу" з Оболоні вирішила не відмовлятися від Інстаграму. https://www.instagram.com/sluganarodu.bezugla.217/  Свій аккаунт вона завела 3 липня – у розпал виборчої кампанії. 

У першому пості, який набрав аж 786 лайків, Безугла розповідає про лікарську освіту, службу в АТО, стажування у США і мотивацію походу у парламент: "Як професійна медикиня я зроблю все, щоб ви отримали реальну, доступну й ефективну систему охорону здоров’я. Я застосую знання про сектор безпеки та досвід міжнародної співпраці задля розвитку українських Збройних Сил". 

 

Далі традиційно йдуть фотографії з округу, з концерту партії, який відбувся 14 липня на Софійській площі, щоправда, тут вже користувачі ставлять в середньому до 50 лайків. Більше дізнатися про кандидатку можна у спеціальному пості "10 фактів про мене".

Слів подяки за перемогу Безугла поки не писала – останній її запис присвячений спілкуванню з мешканцями напередодні виборів. 

Округ № 218. Дмитро Гурін 

 

На заміну Володимиру Ар'єву у Святошинському районі народним депутатом стає активіст та урбаніст Дмитро Гурін. 

До балотування Гурін був радником в.о. Міністра охорони здоров’я Уляни Супрун з комунікацій. На сайті ЦВК зазначається, що працює кандидат як фізична-особа підприємець. 

Відомо, що новообраний депутат працював над київськими архітектурними проектами, такими як оновлення Контрактової площі, планування території Рибальського острову.  У складі групи Burø architects Гурін отримав другу премію міжнародного архітектурного конкурсу за кращу проектну пропозицію щодо "Музею Революції Гідності".

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Друзі, хочу подякувати усім, хто задавав питання, приходив на зустрічі, тим, кому небайдуже майбутнє нашого району, Києва та інших міст України! Приходьте на вибори 21 липня! Не ігноруйте! Саме від вас залежать наступні п`ять років нашого з вами життя! Я сподіваюсь, що багато речей в майбутньому зміниться в кращу сторону! Скоро побачимось! Ваш, Гурін Дмитро ✅

Публикация от Дмитро Гурін (@sluganarodu.hurin.218) 19 Июл 2019 в 1:51 PDT

Попри активістську діяльність, Інстаграм Гурін теж завів нещодавно – 4 липня. Як і у колег, він присвячений агітації, але ця сторінка більш інформативна. У постах йдеться про те, як знайти себе у списку виборців, як правильно голосувати із двома бюлетенями. Також у Гуріна багато відео, де він висловлює свої думки про урбаністику, децентралізацію і про те, як зробити столицю комфортною для життя. 

На фотографіях у соцмережі Гурін часто посміхається і демонструє позитив. Ну і без фото з виборцями, звісно ж, не обходиться.

Округ № 219. Микола Тищенко

 

Напевно, найвідоміший столичний "Зе!Кандидат" і найдосвідченіший інстаграм-користувач.  Вирвав перемогу у досвідченого нардепа Олександра Третьякова з різницею у 2 %. 

Хоч на сайті ЦВК скромно вказано місце роботи ТОВ "ВКФ "РИМІД", українці знають Тищенка передусім як ресторатора (мережа "Наша карта" ("Велюр", "Рішельє", "Сейф", "ТургенеФ", суші-бар "Пушистый" та ін.), телеведучого (програма  "Ревізор") та світського тусовщика. 

Фотомережа кандидата буквально насичена яскравими і якісними світлинами та відео.  Тут – і вечірки з зірками шоу-бізнесу, і родинні фото, і напівоголений народний обранець у різних ракурсах. 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Утром тренировка по расписанию! Друзья, кто занимается на отдыхе? Для меня спорт это образ жизни!

Публикация от Николай Тищенко (@nikolaytyshchenko) 29 Янв 2019 в 10:02 PST

Останні пости Тищенка, звісно ж, присвяченій передвиборчій кампанії. Ну і як же без фото із Володимиром Зеленським та Дмитром Разумковим.

Цікаво, що з початком балотування Микола Тищенко почав писати пости українською мовою, до цього переважала російська. Також аккаунт новообраного парламентаря названий російською "Николай Тищенко". 

Округ № 220. Ганна Бондар

 

Генеральна директорка Директорату технічного регулювання в будівництві Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ представлятиме у Раді інтереси жителів Подолу, Куренівки та Виноградаря. 

Ганна Бондар – архітекторка,  з жовтня 2015 року по 4 квітня 2016 року виконувала обов'язки головного архітектора міста Києва та директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА. Новоспечену депутатку ЗМІ пов'язують із колишнім заступником директора департаменту архітектури й забудовником Андрієм Вавришем. Саме Вавриш презентував громадськості проект переїзду офісу Володимира Зеленського в "Український дім"

Аккаунт в Інстаграм Бондар завела 5 липня, свій перший пост, як і решта кандидатів, написала про мотивацію: "Я йду до Верховної Ради, щоби на законодавчому рівні забезпечувати гармонійний розвиток українських міст, адже сильні міста формують сильну країну. Також я відчуваю велику відповідальність за розвиток Подільського району".

У коментарях один із користувачів одразу ж поставив Бондар питання про зв'язок із Вавришем, але вона його заперечила. 

 

У соцмережі архітекторка запрошує виборців на зустрічі, ділиться враженнями від спілкування та розповідає як у парламенті вона змінюватиме Київ на краще. Серед тез:  "Я йду до Верховної Ради від 220 округу для того, щоб надати повноваження районам і громадам міста Києва, аби вони самі вирішували, який тротуар і коли саме його ремонтувати", "ми зробимо Київ велосипедною столицею Європи", "ми маємо зробити нову хвилю озеленення" та ін. 

У період кампанії кандидатка дуже хвилювалася, щоб її не сплутали із уже екс-депутатом Сергієм Лещенком, який підтримував Зекоманду і теж балотувався за її округом: "Нагадую вам про те, що я, Ганна Бондар, єдиний кандидат у народні депутати по 220 округу від партії "Слуга народу", а пан Лещенко до нашої політичної сили немає жодного відношення. Голосуйте за мене!".

Як і у решти кандидатів-новачків, у Ганни Бондар небагато підписників (75). Сама вона ні за ким у соцмережі не стежить.

Округ № 221. Анна Пуртова

 

Хоч Анна і народилася у місті Дніпро, тепер вона представлятиме у Верховній Раді столичний Печерськ. 

На сайті ЦВК вказано, що майбутня депутатка є головою правління громадської організації "Діджитал освіта". Як зазначали журналісти руху ЧЕСНО, посилаючись на YouControl, ця ГО була заснована лише 25 червня 2019 року. Значно довше існують інші компанії – ТОВ "Енівей" і ТОВ "Енівей Плюс", які організовують навчання студентів за кордоном та працюють і в Україні, і в Росії. Їхньою засновницею є людина на ім'я Анна Анатоліївна Пуртова. 

Інстаграм Пуртова завела ще до балотування – 5 березня цього року. Її перші пости, як і характерно соцмережі, більше нагадують філософські роздуми, але згодом серед них проскакують і серйозні теми – як падіння народжуваності в Україні, різна статистика щодо діяльності жінок,  необхідність іти голосувати, врешті-решт. Це наштовхує на думку, що кандидатка могла почати готуватися до політичної кар'єри ще весною. 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Ваша ценность определяется только вами. Вы не должны опираться на чьи-то слова, чтобы понять, кто вы.

Публикация от Анна Пуртова (@sluganarodu.purtova.221) 5 Мар 2019 в 5:49 PST

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Сейчас очень много людей, особенно среди молодых украинцев, говорят о том, что не пойдут на выборы. И от этого достаточно тревожно. Выборы – это главный демократический инструмент влияния на жизнь своей страны, на ее развитие и вектор направления. В некоторых скандинавских государствах существует система штрафов за игнорирование выборов. Известно ли вам, что жители этих стран считаются одними из самых счастливых и обеспеченных граждан в мире? Можно, конечно же, сказать, что между этими двумя факторами нет связи, но она есть и достаточно весомая. Делая свой выбор вы осознанно передаете часть собственных полномочий другим людям, с которых позже смело можете требовать исполнения предвыборных обещаний, вплоть до отставки и выбора новой власти. Даже если ваш кандидат не победил, то у вас есть право требовать учета ваших интересов, как оппозиции. Если же вы не удосужились хотя бы поставить галочку в избирательном бюллетене, то о каких требованиях вы можете вспоминать? Голосуя за того или иного кандидата вы также берете часть ответственности на себя, поскольку разделяете программные позиции того человека, которому отдаете свой голос. Это в свою очередь влияет на ваше собственное сознание. Вы чувствуете свою персональную ответственность за развитие собственной страны, а значит и от окружающих будете требовать того же, тем самым формируя сильное гражданское общество. И не забывайте, что голосование – это ваш гражданский долг. Несколько сот лет назад, права голоса не было у женщин, представителей определенных рас и национальностей. Они боролись за то, чтобы право голоса было у каждого и добились этого для вас. Отдайте должное предкам и придите на выборы! Потратьте пять минут своего времени, чтобы решить каким будет ВАШЕ будущее следующие пять лет!

Публикация от Анна Пуртова (@sluganarodu.purtova.221) 25 Мар 2019 в 7:43 PDT

З квітня Інстаграм Пуртової на кілька місяців затихає і оживає вже 24 липня, коли вона оголошує про похід у Верховну Раду: "Знаєте, мене просто задовбало. Мені 37 років. Я пережила 5 президентів і 2 революції, які нічого не змінили глобально. Зараз стара корумпована система оголосила війну новому президенту. Вони хочуть залишити все як є. Щоб далі красти і брехати. А потім знову брехати і знову красти. Досить!".

Фото з передвиборчої кампанії Анна розбавляє милими світлинами з дітьми та чоловіком. Також хизується подарованою від виборців книгою "Сохранение здоровья и работоспособности до 90 лет", робить селфі з колегами-мажоритарниками та ділиться як вчиться бігати та кататися на електросамокаті. 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Досі під враженням від учорашнього концерту. Така тепла дружня атмосфера. Поспілкувалась зі своїми колегами з київської Зе-команди, а головне – побачила і почула багато прекрасних, активних, небайдужих людей, які не бажають миритися зі старим і прагнуть нового. Друзі, ви неймовірні! Заради вас хочеться далі працювати і перемагати❗ #слуганароду

Публикация от Анна Пуртова (@sluganarodu.purtova.221) 15 Июл 2019 в 5:09 PDT

Оскільки сторінка у Пуртової більш "жива", то й підписників у неї більше – 570, лайків теж – по кілька сотень на світлині.

Округ № 222. Роман Грищук

 

Не 95 кварталом єдиним – у Верховну Раду проходить ще один кандидат зі сфери гумору. Роман Грищук, директор та ведучий шоу "Мамахохотала" на телеканалі "НЛО ТВ". З округу витіснив першого заступника голови Комітету ВРУ з питань будівництва, містобудування й ЖКГ Дмитра Андрієвського. 

Свій Інстаграм новий представник Солом'янського району явно не робив під вибори – тут майже тисяча дописів, 37,2 тис. читачів.

 

Переважно Роман постить фото, присвячені випускам та концертам шоу "Мамахохотала", розповідає про подорожі, хизується сімейними світлинами з дружиною. Одним словом, життєрадісна і позитивна сторінка публічної людини. 

Про передвиборчу кампанію інформації поменше – традиційно це фото із зустрічей з виборцями, з партійних зібрань. Немає суцільних "зелених" картинок у профілі, як у недосвідчених Зе мажоритарників, тому сторінка візуально виглядає красивішою.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Всім дякую!

Публикация от Грищук Рома (@grishchuk) 23 Июл 2019 в 10:55 PDT

Останній пост Грищук присвятив перемозі на окрузі, написав: "Всім дякую!". От тільки на фото Роман здається більш настороженим, ніж щасливим – напевне, усвідомив як кардинально змінюється його життя. 

Округ № 223. Людмила Буймістер

 

Жителі Шевченківського району, не відстаючи від інших киян, вирішили довіритися новому обличчю. Замість "свободівця" Юрія Левченка у парламент прийшла Людмила Буймістер. 

Кандидатка народилася та отримала освіту в Москві, нині, за даними ЦВК, є  членом наглядової ради металургійного заводу Дунаферр (Угорщина). 

Як зазначають у русі ЧЕСНО, Буймістер може бути пов'язана із політиком та бізнесменом Сергієм Тарутою. Зокрема, до 2018 року вона працювала топ-менеджеркою в Польщі – а саме, у Гданській суднобудівній верфі та компанії GSG Towers, яка входила до групи "Індустріальний союз Донбасу" списочника "Батьківщини". Крім цього, новообрана депутатка очолювала кінодистрибьюторську компанію "Кіномания", засновниками якої вказані доньки Тарути.

Буймістер також є співзасновницею зареєстрованої в Подільському районі Києва благодійної організації "Агентство відновлення та розвитку Донбасу", до опікунської ради якої входить Сергій Тарута.

Схоже, Тарута та Буймістер дружать сім'ями – зокрема, на весіллі кандидатки від "Слуги народу" була присутня донька Сергія Тарути – Тетяна.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Вчора був дуже насичений і мій перший день зустрічей з мешканцями Шевченківського району. Враження та емоції переповнюють! Людей хвилює багато проблем пов'язаних з їх рідним районом, Києвом та України загалом, а також питання щодо цілей з якими я йду до Верховної Ради. Попереду нові зустрічі та нові виклики, але ми впораємось та покажемо, що зміни на краще можливі 🙂 Графік зустрічей буде оновлюватися кожен день за цим посиланням ⤵️ https://www.facebook.com/pg/sluganarodu.Buimister.223/events/?ref=page_internal Дякую вам за підтримку, гарний настрій та конструктивну критику (моя команда пропрацьовує кожне зауваження). #округ223 #зробимоїхщераз #людиважливі

Публикация от Людмила Буймістер (@sluganarodu.buimister.223) 7 Июл 2019 в 2:00 PDT

В Інстаграмі народної обраниці усього 9 фото – сторінка була створена 7 липня. Людмила вирішила не виставляти пост про себе, а одразу взялася до діла – розповіла про перші зустрічі з виборцями. 

Далі Буймістер висловлюється на підтримку багатостраждального Виборчого кодексу, ділиться фотографіями з передвиборчого концерту "Слуги народу" на Софіївській площі, хизується подарованими від громади квітами. 

Є у обраниці фото з депутатом Київради та кандидатом у мажоритарному окрузі по Дарниці Сергієм Гусовським. З ним вона перетнулася на круглому столі, присвяченому розвитку столиці: "Зараз справи такі, що ніхто не хоче домовлятися з Києвом – з нахабною забудовою та хаосом в управлінні. Станом на сьогодні ситуація описуються просто: "нєт ума – строй дома". Я вважаю, що Києву потрібен новий генплан погоджений з громадськістю та експертами. А до цього моменту має бути запроваджений абсолютний мораторій на будь-яку нову забудову! Це моя позиція. … В недалекому майбутньому я буду працювати над її реалізацією в парламентській групі "за Київ", яку я планую створити."

———

Медіа та соціальні мережі стали одним із рушіїв перемоги Володимира Зеленського на президентських виборах. 

Тож не дивно, що невідомим київським "слугам народу", очевидно, порадили під вибори завести власні сторінки в Інстаграм – щоб стати більш впізнаваними. 

Практично всі фотомережі столичних Зе мажоритарників однакові – партійні світлини, зустрічі з виборцями, агітація, рідше – приватне життя. Видно, що більшість із вже новообраних депутатів, як кажуть, "не парилися" щодо контенту – адже, щоб стати популярними, треба практично щодня щось писати, виставляти і фотографуватися. А це дорогоцінний час, та ще й під час виборчої кампанії. 

З іншого боку, навіщо активно бути присутніми у мережі, якщо найкраще на тебе працює уже розкручений бренд партії та президента? Адже, як бачимо, саме назва партії та довіра до Зеленського стали головним аргументом поставити "плюс" у бюлетені, а не професійні досягнення, позиції, передвиборчі програми і, тим паче, соцмережі. 

Однак своїх депутатів краще знати в обличчя, а судити їх найкраще по справах. Якими будуть "слуги народу" на ділі, а не на білбордах побачимо уже зовсім скоро.



Спецпроєкт "Вибори вибори". Наш останній матеріал
Борис Тарасюк: "До зустрічі з Путіним треба готуватись і розуміти його КДБівську свідомість"
Домовились домовлятись: варіанти закінчення війни
Народовладдя від Слуг: про що поговорити за новорічним столом
Усі публікації