Ковжун: З виборцями треба розмовляти як з дорослими людьми

П'ятниця, 21 вересня 2018, 17:06

На жаль, більшість політиків вважає, що люди є тупими. Адже "Я їм кажу про важливе, а вони не розуміють. Значить, ми маємо розмовляти з ними як з дітьми". Але правда в тому, що люди розумні і навіть дуже розумні.

Про це  в інтерв'ю спецпроекту "Вибори вибори" заявив медійник та політичний консультант Олексій Ковжун.

На його думку, українські політики не можуть зачепити виборців ідеями, натомість  продають їм віковічну битву добра зі злом – чорно-білу. Але люди здатні сприймати більш складну картинку, вони можуть усвідомити, що політика для них є важливою.

"Політики продають українцям такі собі "історії спасіння", які породжують "месій" з маленької літери. Згадайте як створювали кумирів з Ігоря Коломойського, Надії Савченко, Михайла Саакашвілі та інших, і як швидко потім вони ставали народними антигероями. Нам продають не ідею, а людину. Не прозорі механізми, а месіанський образ", – зауважує Ковжун.

Він вважає, що коли весь політичний дискурс вийде в дорослу розмову, тоді ми матимемо набагато більше перспектив для розвитку, ніж зараз. І додає – важливо актуалізувати інтерес до політики у молоді.

"Політику треба зробити модною, – зауважує Ковжун, – Наприклад, у кінці 60-х років в Америці було чітко відомо, що для того, щоб мати секс у коледжі або в університеті, хлопець має або відростити довге волосся і вміти дискутувати про Мао Цзедуна, або навпаки – вступити до шахового клубу республіканців. Тоді молоді американці казали "І am political". Це означало "У мене активна життєва позиція – мені не начхати на своє життя і світ, який мене оточує!".