Жадан закликав всіх приєднатися до акції за політичну реформу

Понеділок, 7 травня 2018, 17:52

Літератор, перекладач та громадський діяч Сергій Жадан записав відеозвернення, в якому закликав українців приєднатися до акції за політичну реформу. Вона відбудеться 15 травня 2018 року в усіх обласних центрах України.

Свій заклик до підтримки акції літератор записав за кулісами Мистецького фестивалю "Ї", який проходив у Тернополі з 4 по 6 травня.

Жадан нагадав, що наступного року в Україні відбудуться вибори і дуже важливо, аби вони спрацювали на користь країні. Також він зазначив важливість участі всіх у цьому процесі, щоб громадськість могла контролювати те, що відбувається в кабінетах влади.

"Систему виборів потрібно міняти, потрібно реформувати. Всі ми це розуміємо, але за нас це ніхто не зробить.Маємо втручатися в ці процеси. Ще раз закликаю вас бути активними" – наголосив Сергій Жадан.

Нагадаємо, що 15 травня в усіх обласних центрах України та 17 травня – у Києві під Верховноою Радою відбудеться Всеукраїнська акція "Ні!" Виборам за законом Януковича".

Вимога акції – ухвалення у другому читанні проекту Виборчого кодексу №3112-1, що передбачає проведення парламентських виборів за пропорційною системою з відкритими регіональними списками.