Отець Іван Сидор: "Не нормально, коли в Україні війна, і ти не йдеш і не голосуєш»

П'ятниця, 18 травня 2018, 15:43

Священик, який бив на сполох під час розгону Майдану розповів про власне ставлення до виборів та підкупу виборців.

"Як громадянин України, який живе в цій країні, я беру свій паспорт і голосую на виборах. Це роблять усі свідомі священики, це нормально", розповів отець Іван Сидор в інтерв’ю спецпроекту "Вибори вибори".

На його думку,  священики не мають бути агітаторами на проповідях і не мають вказувати прихожанам за кого голосувати. Політики мають займатися політикою, а священики – церковними справами.

"Те, що церква бере участь у якійсь агітації – питання дуже делікатне. Церква, коли до неї звертаються по освячення пасок чи по освячення військового одягу, завжди долучається до цього, бо це є допомога ближньому. Та якби мені пропонували участь у якихось політичних іграх, я особисто не брав би в цьому участі. Тому що це не відповідає моєму служінню", – каже отець Іван.

Водночас священик вважає, що велика проблема українців у тому, що їх дуже легко купити.

Це значить, що багато людей не мають власної думки:

"Добре, якщо українець це бере (гречку чи паску, УП), але має свою думку і голосує свідомо. Але є ті, хто загубилися в політичному просторі і просто не знають що робиться в державі. А гречку ж може дати і москаль. Це дуже негативна сторона".