Політики та партії вимагають виборчу реформу – підписано меморандум про спільні дії

Четвер, 10 травня 2018, 11:34

Учасники акції на підтримку виборчої реформи підписали меморандум про спільні дії. Документ визначає вимоги та правила акції "Ні! Виборам за законом Януковича".

Громадські активісти та політики домовилися, що єдиною вимогою протесту буде запровадження пропорційної системи з відкритими регіональними списками на виборах до Верховної Ради України.

 

Сьогодні меморандум підписали Громадський рух ЧЕСНО, ВО "Батьківщина", рух "Визволення", політична партія "Громадянська позиція", політична партія "Демократичний Альянс", "Європейська партія України", політична партія "Народний контроль", політична партія "Національний корпус", Об'єднання "Самопоміч", ВО "Свобода", "Сила людей", Громадський рух "Хвиля", а також народна депутатка Світлана Заліщук.

"Наша мета шляхом мирного протесту в рамках чинного законодавства змусити Парламент виконати власну передвиборчу обіцянку та міжнародне зобов’язання України," зазначається у меморандумі.

 

Як відомо, під час акції 17 травня активісти вимагатимуть від парламенту та Президента ухвалити новий Виборчий кодекс у цілому.

У документі зазначено, що будь-які інші вимоги є позицією тих, хто їх висловлює, а не спільною позицією підписантів.

Організатори зазначають, що меморандум залишається відкритим, тож підписати його може будь-хто, хто підтримує вимоги акції. Відмовити в можливості долучитися можуть діячам або організаціям, щодо яких застереження висловили щонайменше три підписанти.

 

Нагадаємо, що акція "Ні! Виборам за законам Януковича" стартує 15 травня на центральних площах усіх обласних центрів України, а 17 травня У Києві.